Meny

Meny

Barnhack

Barnhack är en aktivitet där barn får prova på programmering.

Ett barnhack sker i inspirerande miljöer som bibliotek, kulturcenter, festival eller på ett företag. Barn och vuxna får utforska programmering och digitalt skapande genom att koda spel, berättelser eller musik.

”Ska vi kunna möta behovet av programmerare måste fler unga få chansen att lära sig att koda och utforska digitalt skapande. För framtidens unga kommer olika kodspråk vara lika viktiga som kunskaper i engelska är idag.”

Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft

 

Filmen är producerad av Underfund.

Olika varianter av barnhack 

Öppet barnhack

Ett öppet barnhack är ett kul event där alla är välkomna att testa olika typer av utmaningar i digitalt skapande och programmering. Det kan vara allt från datorfria lekar till att spela musik på ett digitalt bananpiano. Vi hoppas att alla som varit med på ett hack går därifrån med ett nytt intresse av kodning och kanske en vilja att fortsätta själva på egen hand.

Våra öppna barnhack kan hållas som del av ett öppet hus, evenemang, festival eller liknande. Ibland är hacket i några timmar eller så kör vi under hela dagar.

Barnhack med inbjudan

Kodcentrum kan ge barn möjligheten att se hur en framtida arbetsplats skulle kunna se ut genom våra barnhack där vi bjuder från våra samarbetsskolor. Det är otroligt värdefullt för barn att få träffa verkliga förebilder i riktiga arbetsmiljöer. Då får de chansen att ställa frågor till yrkesverksamma och skapa sig en uppfattning om vad man kan göra med kod och hur en arbetsdag kan se ut för någon som gör det. Det blir ett otroligt häftigt möte som är givande både för vuxna och barn.

Kontakt

Är du intresserad av att arrangera ett barnhack med vår hjälp? Hör av dig till vår generalsekreterare Disa Jernudd.