Meny

Meny

Barnhack

Nyhet

Barnhack är en endagsaktivitet där vi bjuder in barn mellan 10 - 12 år tillsammans med sina föräldrar och/eller lärare till de företag som vi samarbetar med.

Vad är ett barnhack?

I inspirerande miljöer får barn och vuxna tillsammans utforska programmering och digitalt skapande. Genom att företagen öppnar upp sina lokaler så kan vi visa barnen hur en framtida arbetsplats kan se ut och även få lära känna de som jobbar där.

Barnhack är helt gratis och det krävs inga förkunskaper för att delta. Inbjudan till barnhack sker genom våra partnerskolor och -organisationer som liksom vi arbetar för att främja en digital demokrati.

Skapa förebilder inom programmering

Volontärer som till vardags arbetar med programmering på företaget handleder barnhacket och fungerar även som förebilder som kan bredda bilden av vem som kan arbeta med, och vad som är möjligt att skapa med kod. 

Att barn, föräldrar och lärare deltar tillsammans ser vi som väldigt värdefullt då samhällets digitalisering kräver kunskapslyft och kompetensutveckling även bland vuxna och äldre. 

Filmen är producerad av Underfund.

Sagt om barnhack

”Ska vi kunna möta behovet av programmerare måste fler unga få chansen att lära sig att koda och utforska digitalt skapande. För framtidens unga kommer olika kodspråk vara lika viktiga som kunskaper i engelska är idag.”

Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft

Arrangera ett barnhack

Vill du arrangera ett barnhack tillsammans med oss? Hör i sådana fall av er till vår generalsekreterare Disa Jernudd.