Meny

Meny

Barnhack

Nyhet

Barnhack är en endagsaktivitet där vi bjuder in barn i åk 4-6 att prova på programmering hos ett av de företag vi samarbetar med.

Vad är ett barnhack?

I inspirerande miljöer får barn och vuxna tillsammans utforska programmering och digitalt skapande. Genom att företagen öppnar upp sina lokaler så kan vi visa barnen hur en framtida arbetsplats kan se ut och även få lära känna de som jobbar där.

Barnhack är gratis för deltagarna, datorer finns på plats och det krävs inga förkunskaper för att delta. Inbjudan till barnhack sker genom våra partnerskolor och -organisationer som liksom vi arbetar för att främja den digitala demokratin.

 

Filmen är producerad av Underfund.

Skapa förebilder inom programmering

Volontärer som till vardags arbetar med programmering på företaget handleder barnhacket och fungerar även som förebilder som kan bredda bilden av vem som kan arbeta med, och vad som är möjligt att skapa med kod. 

Att barn, föräldrar och lärare deltar tillsammans ser vi som väldigt värdefullt då samhällets digitalisering kräver kunskapslyft och kompetensutveckling även bland vuxna. 

Sagt om barnhack

”Ska vi kunna möta behovet av programmerare måste fler unga få chansen att lära sig att koda och utforska digitalt skapande. För framtidens unga kommer olika kodspråk vara lika viktiga som kunskaper i engelska är idag.”

Joke Palmkvist, ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft

Arrangera ett barnhack

Vill du arrangera ett barnhack tillsammans med oss? Hör i sådana fall av er till vår generalsekreterare Disa Jernudd.