Meny

Meny

Koda i skolan

Den 1 juli 2018 implementeras regeringens beslut att införa programmering i läroplanen för grundskolan. Det tycker vi är ett stort framsteg för den digitala demokratin. Därför har vi tagit fram Koda i skolan, ett material som underlättar undervisningen i programmering. 

Programmering kopplat till skolämnen

I Koda i skolan finns uppgifter kopplat till skolämnena matematik, teknik, svenska, samhällskunskap och musik. Materialet har en stor variation och innefattar allt från uppdragsbaserade uppgifter att lösa verkliga samhällsproblem som matsvinn, till att programmera egna appar, spel och berättelser. Du hittar materialet på Kodboken.se under Koda i skolan.

Koda i skolan kan hjälpa oroliga lärare

En färsk undersökning från Lärarnas Riksförbund visar att 8 av 10 mattelärare, i grundskolan, känner sig osäkra inför att undervisa i ämnet. Denna oro vill vi sudda ut med Koda i skolan. Målet är att materialet ska vara användbart, därför har det skapats, testats och utvärderats med pilotskolorna: Vittra Brotorp i Sundbyberg, Enbackaskolan i Tensta och Norrhammarskolan i Skellefteå.

Våra projektpartners för utveckling av materialet är: EdQu, Informator utbildning och Spotify. Alla uppdrag är framtagna i samarbete med IT-företagen Spotify, Karma, iGotcha Studios och Paradox Interactive.

Nyhetsbrev

Vill du ha mer tips och inspiration kring hur du kommer igång med programmering i skolan? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Koda med barn.