Meny

Meny

Koda i skolan

Nyhet

Koda i skolan är ett pedagogiskt material för lärare i åk 4-6  som vill komma igång med programmering i skolan. Vi anordnar även lärarkodstugor och andra lärarfortbildande aktiviteter!

Programmering är nu inskrivet i läroplanen, som en del av matematik- och teknikämnet så väl som en del av digital kompetens i övriga skolämnen.

Därför har vi tagit fram Koda i skolan, ett lektionsupplägg kopplat till skolämnen så som matematik, teknik, svenska, samhällskunskap och musik för årskurs 4-6. Materialet är baserat på uppdrag från svenska IT-företag där eleverna får hitta på idéer och programmera egna digitala berättelser, spel och enklare program.

Koda i skolan är en introduktion för er som är nya till programmering. Vi använder oss främst av blockprogrammering i Scratch (läs mer om Scratch och GDPR här), men även andra kodarverktyg för enklare textprogrammering så väl som datorfria lekar och övningar!

Du hittar materialet på Kodboken.se under Koda i skolan.

Lärarworkshops och seminarier

Kodcentrum arrangerar lärarträffar och medverkar även i konferenser för lärare. Här kommer det uppdateringar när vi har mer information. 

Film producerad av Myrén Film AB. 

Lärarkodstugor

I höst startar fyra lärarkodstugor i Göteborg, Lund, Stockholm och Uppsala. Anmälan öppnar inom kort. Läs mer här!

Under 2019 arbetar vi på en långsiktig och hållbar plan för att etablera fler lärarkodstugor i samarbete med kommuner och skolor. Lärarkodstugan är en fortbildande kurs för lärare i åk 4-6 där de får utforska lektionsupplägg med programmering tillsammans med våra volontärer. Alla våra volontärer har lång erfarenhet av att introducera barn till programmering och digitalt skapande. Projektet finansieras med stöd av Jacob Wallenbergs Stiftelse.

Nyhetsbrev

Vill du ha mer tips och inspiration anmäl dig till vårt nyhetsbrev Koda med barnVi finns även på Facebook, Twitter och Instagram som @kodcentrum och med gruppen "Koda i skolan" på Facebook.