Meny

Meny

Koda i skolan

Den 1 juli 2018 införs programmering och digital kompetens i läroplanen för grundskolan. Därför har vi tagit fram Koda i skolan som ett stöd för lärare i åk 4-6. 

Programmering kopplat till skolämnen

Programmering skrivs in i matematik och teknik, men ska även ses som en del av digital kompetens som ingår i alla skolämnen.

I Koda i skolan finns lektionsupplägg kopplat till skolämnen så som matematik, teknik, svenska, samhällskunskap och musik. Materialet är baserat på verkliga uppdrag där eleverna får hitta på idéer och programmera digitala berättelser, spel och program. 

Du hittar materialet på Kodboken.se under Koda i skolan.

Film producerad av Myrén Film AB. 

Lärarkodstugor

Under 2018 pilottestar vi lärarkodstugor där volontärer med lång erfarenhet av att introducera barn till programmering hjälper lärare att komma igång med digitalt skapande och kod i klassrummet. Projektet finansieras med stöd av Jacob Wallenbergs Stiftelse.

Anmäl ditt intresse till lärarkodstugan i Stockholm här.

Anmäl ditt intresse till lärarkodstugan i Göteborg här.

Lärarworkshops och seminarier

Kodcentrum arrangerar lärarträffar och medverkar även i andra fortbildande aktiviteter för lärare. Under våren deltog Kodcentrum bland annat i Vetenskapsfestivalen i Göteborg och på SETT i Stockholm.  

Här är höstens datum:

Nyhetsbrev

Vill du ha mer tips och inspiration kring hur du kommer igång med programmering i skolan? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Koda med barn.