Meny

Meny

Lärarkodstuga HT19

Är du lärare i årskurs 4-6 som vill komma igång med programmering och digitalt skapande i skolan? Vill du få en grundläggande introduktion och möjlighet att utforska programmering tillsammans med lärarkollegor och yrkesverksamma programmerare med lång erfarenhet av att lära ut till barn?

Lärarkodstugan pågår under fem kvällar där du får en helt kostnadsfritt introduktion, inspiration och konkreta tips för att använda programmering i din undervisning, kopplat till läroplan för årskurs 4-6 och genom kollegialt lärande.

Lärarkodstugan handleds av volontärer som arbetar eller studerar inom IT och som har lång erfarenhet av att lära ut programmering till barn. Du får utforska hur programmering och digitalt skapande kan användas i matematik och teknik så väl som ämnesintegrerat med ämnen som svenska, samhällskunskap och NO. Vi använder främst kodarverktyget Scratch men testar även andra programmeringsmiljöer och datorfria lekar och övningar.

Anmälan:

Uppsala - FULL

Tid: Olika veckodagar kl 17.00-18.30

Plats: Uppsala kommunhus

Datum4 & 24 sep, 15 okt, 7 & 27 nov

 

Stockholm - FULL

Tid: Torsdagar kl 17.00-18.30

Plats: Spotify, centralt i Stockholm 

Datum: 26 sep, 10 & 24 okt, 7 & 21 nov

 

Lund

Tid: Onsdagar kl 16.30-18.00

Plats: Ideon Science Park

Datum: 9 & 23 okt, 6 & 20 nov, 4 dec

Anmäl dig här

 

Göteborg

Tid: Tisdagar kl 17-18.30

Plats: Center för Skolutveckling

Datum: 8 & 22 okt, 5, 12 och 26 nov

Anmäl dig här

 

Lärarkodstugan genomförs med stöd från Jacob Wallenbergs stiftelse och Stockholms stad och i samarbete med Uppsala kommun, Lunds kommun, Center för Skolutveckling i Göteborg samt Coder Dojo Lund och Ideon Science Park i Lund.