Meny

Meny

Kodboken

Kodboken.se är sajten för dig som vill komma igång med programmering och digitalt skapande i skolan eller på fritiden.

Kodboken.se är en digital plattform från Kodcentrum som är helt gratis att använda. Sajten vänder sig till barn så väl som föräldrar, lärare och pedagoger som vill introducera barn till programmering och digitalt skapande.

Scratch

På sajten finns allt pedagogiskt material som vi använder i vår verksamhet. Vi använder främst ett programmeringsspråk som heter Scratch. I Scratch du bygger upp koden med block likt ett pussel. På kodboken.se hittar du uppgifter som visar hur du kan skapa spel, berättelser, appar/program och musik.

Koda i skolan

På sajten hittar du även Koda i skolan, ett nytt läromedel som ska göra det enkelt för lärare att komma igång med programmering tillsammans med sina elever. Här finns praktiska lektionsupplägg med datorfria lekar och övningar, samt uppgifter till digitala verktyg där eleverna får uppdrag att skapa egna digitala berättelser och musikprogram.

Nyhetsbrev

Anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev Koda med barn om du vill få nyheter från Kodboken.se och andra tips på hur du kommer igång med programmering och digitalt skapande med barn.