Meny

Meny

Kodstugor

Våra 13 kodstugor finns i 11 städer runt om i Sverige. Här får barn i åk 4-6 en introduktion till programmering och digitalt skapande - helt gratis!

Vad händer i kodstugan?

Kodstugan är en fritidsaktivitet som riktar sig till barn som inte har programmerat tidigare. Kodstugan pågår under en termin, en kväll i veckan, där deltagarna får prova på att skapa digitala berättelser, spel, appar/program och musik i programmeringsspråket Scratch, framtaget vid det amerikanska universitetet MIT.

Våra kodstugor leds av volontärer som engagerar sig ideellt och som idag antingen är yrkesverksamma eller studerar något inom IT/teknik. De vägleder, stöttar och uppmuntrar deltagare och fungerar även som förebilder för att visa vad man kan göra med kod och vem som arbetar med kod.

Var finns kodstugorna och hur anmäler man sig?

Våra kodstugor finns i Göteborg, Linköping, Malmö, Skellefteå, Stockholm, Sundbyberg, Tensta, Umeå, Uppsala, Örebro, Karlstad och Västerås. Anmälan till kodstugorna sker främst genom samarbetsskolor, men det finns även ett antal öppna platser i vissa städer att anmäla intresse för. 

I formuläret nedan kan du göra en intresseanmälan för de öppna platserna under höstterminen 2018.

Finns det inte en kodstuga i din stad? 

Tipsa ditt barns lärare om Koda i skolan eller kika in på vår sajt Kodboken.se – en sajt fylld med gratis tips och inspiration för att komma igång på egen hand. Du kan även anmäla dig till vårt nyhetsbrev Koda med barn

Vill du veta mer om vad som krävs för att starta en kodstuga i din stad? Hör i sådana fall av dig till vår generalsekreterare Ronnie Schmidt för mer info.

Anmälan till kodstugan

powered by Typeform