Meny

Meny

Kodstugor

Våra 12 kodstugor finns i åtta städer runtom i Sverige. Här ges barn mellan 10-12 år en introduktion till programmering och digitalt skapande - helt gratis! 

Kodstugan är en fritidsaktivitet och mötesplats som riktar sig till barn som inte har programmerat tidigare. Kodstugan pågår under en termin vid upp till nio tillfällen, en kväll i veckan efter skoltid där deltagarna får prova på att t.e.x. skapa digitala berättelser, spel, appar/program och musik.

Våra kodstugor finns i dagsläget i Göteborg (2 st), Linköping, Malmö, Skellefteå, Stockholm (2 st) , Sundbyberg, Tensta, Umeå, Uppsala och Västerås. Intag till kodstugorna sker främst genom samarbetsskolor, men det finns även ett antal platser som du kan anmäla intresse för.

Obs, höstterminen är precis avslutad. Inom kort kommer möjligheten att anmäla intresse för vårterminen 2018.

Vad händer i kodstugan?

Våra kodstugor leds av yrkesverksamma eller studerande inom IT/tech som engagerar sig ideellt. De vägleder, stöttar och uppmuntrar kodstugans deltagare och fungerar även som förebilder för att visa vad som är möjligt att göra med kod och vem som idag arbetar med kod.

I kodstugan introduceras barnen till programmeringsspråket Scratch som är framtaget vid det amerikanska universitetet MIT och lär ut grunderna till programmering. Scratch består av visuella block som likt ett pussel byggs ihop för att skapa interaktiva animationer och spel.

Vill du komma igång på egen hand?

Kika in på vår sajt kodboken.se – full med tips och inspiration till hur ni kan komma igång med programmering och digitalt skapande på egen hand. Ni kan även anmäla er till vårt nyhetsbrev "Koda med barn" för aktuella tips från oss!