Meny

Meny

Kodstugor

Nyhet

I kodstugan introducerar vi barn i åk 4-6 till programmering och digitalt skapande - helt gratis!

Vad händer i kodstugan?

Kodstugan är en fritidsaktivitet som riktar sig till barn som inte har programmerat tidigare. Kodstugan pågår under en termin, en kväll i veckan, där deltagarna får prova på att skapa digitala berättelser, spel, appar/program och musik i programmeringsspråket Scratch, framtaget vid det amerikanska universitetet MIT.

Våra kodstugor leds av volontärer som engagerar sig ideellt och som antingen är yrkesverksamma eller studerar något inom IT/teknik. De vägleder, stöttar och uppmuntrar deltagare och fungerar även som förebilder för att visa vad man kan göra med kod och vem som är programmerare.

Var finns kodstugorna?

Under hösten 2018 har vi 14 kodstugor i 11 städer. Vi finns i Skellefteå, Umeå, Uppsala, Karlstad, Stockholm (3 st kodstugor), Sundbyberg, Örebro, Linköping, Göteborg (3 st kodstugor) och Malmö. Anmälan till kodstugorna sker främst genom samarbetsskolor, men det finns även ett antal öppna platser i vissa städer att anmäla intresse för. 

anmäl intresse

Bra att veta:

  • Detta är en intresseanmälan, det innebär inte en garanterad plats.
  • Har man tidigare deltagit i en kodstuga, får man inte en plats igen. 
  • Varje kodstuga har ett begränsat antal platser. 
  • Vi strävar efter en jämn könsfördelning mellan deltagarna. 
  • Vi kontaktar er ett par veckor innan start och meddelar om ni fått en plats.
  • Föräldrar är välkomna att vara med vid det första och sista tillfället, övriga tillfällen tar våra fantastiska volontärer hand om barnen.

Finns det inte en kodstuga i din stad? 

Tipsa ditt barns lärare om Koda i skolan eller kika in på vår sajt Kodboken.se – en sajt fylld med tips och inspiration för att komma igång på egen hand. Du kan även anmäla dig till vårt nyhetsbrev Koda med barn

Vill du veta mer om vad som krävs för att starta en kodstuga i din stad? Hör i sådana fall av dig till vår generalsekreterare Ronnie Schmidt för mer info.