Meny

Meny

Koda i skolan

Den 1 juli 2018 införs programmering i läroplanen för grundskolan. Det är ett stort framsteg för den digitala demokratin. Därför har vi tagit fram Koda i skolan, som ett stöd för lärare i åk 4-6. 

Programmering kopplat till skolämnen

I Koda i skolan finns lektionsupplägg kopplat till skolämnen så som matematik, teknik, svenska, samhällskunskap och musik. Materialet är baserat på verkliga uppdrag där eleverna får hitta på idéer och programmera digitala berättelser, spel och program. 

Du hittar materialet på Kodboken.se under Koda i skolan.

 

Lärarkodstuga

Under 2018 pilottestar vi lärarkodstugor där volontärer med lång erfarenhet av att introducera barn till programmering hjälper lärare att komma igång med digitalt skapande och kod i klassrummet. Projektet finansieras med stöd av Jacob Wallenbergs Stiftelse.

Nu kan du anmäla ditt intresse till lärarkodstugan i Stockholm här.

Och anmälan till lärarkodstugan i Göteborg gör du här. 

Inom kort kommer intresseanmälan för lärarkodstugan i Göteborg att öppnas. 

Lärarworkshops och seminarier

Kodcentrum bedriver och medverkar även i andra fortbildande aktiviteter för lärare. Under våren deltog Kodcentrum bland annat i Vetenskapsfestivalen i Göteborg och på SETT i Stockholm. 

koda i skolan

Nyhetsbrev

Vill du ha mer tips och inspiration kring hur du kommer igång med programmering i skolan? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Koda med barn.