Meny

Meny

Våra volontärer

Våra volontärer är navet i vår verksamhet och har ett brinnande intresse för teknik, digitalt skapande och pedagogik.

 

Filmen är producerad av Myrén Film.

Här får du möjlighet att lära känna några av våra volontärer lite bättre. De är riktiga kodhjältar!


Farhia, Stockholm

Farhia jobbar som utvecklare på Pensionsmyndigheten. Som utvecklare får hon bygga saker men kod och samtidigt göra samhällsnytta. Farhia brinner för att få fler unga tjejer att välja en teknikutbildning. 


David, Göteborg

För David har programmering varit ett kreativt sätt att uttrycka sig, litet som musik eller bild. Han menar att programmering är också ett sätt att lära sig och för att förstå världen vi lever i. David är volontär i Göteborg och vice ordförande i Kodcentrums styrelse.


Kimberly, Göteborg

Kimberley är volontär i Göteborg och jobbar som programmerare och är konsult. Det innebär att hon blir inhyrd på olika bolag som behöver duktiga medarbetare. Det hon gillar med kod är att det finns många sätt att lösa ett visst problem och utan att det finns några "rätt" eller "fel" sätt att göra på.


Rickard, Tensta

Rickard tycker att det roligaste med att jobba som programmerare är att få förfrågningar om att lösa problem på ett tekniskt sätt, då är det hans uppgift att lösa det. Det tycker han gör programmering spännande. Rickard är volontär i kostugan i Tensta.