Meny

Meny

Volontär hos Kodcentrum

Som volontär i Kodcentrum är du med och bidrar till den digitala demokratin och ger barn en chans att förstå vad programmering är och hur viktigt det är i våra liv idag.

Våra volontärer är navet i vår verksamhet och de har ett brinnande intresse för teknik, digitalt skapande och pedagogik.

Allt engagemang som gör det möjligt för oss att öppna upp IT och tech-världen samt presentera digitalt skapande för alla barn, gör skillnad.

 

Filmen är producerad av Myrén Film.

Anmäl dig till en aktivitet

Du som volontär hittar alla våra aktiviteter på gyghub. Där kan du också anmäla dig till de aktiviteter du tycker är intressanta.

Kodcentrums aktiviteter

Kodcentrums aktiviteter

 

Du behöver inte vara programmerare!

Våra olikheter är våra styrkor. Du är olik alla andra – du behövs som volontär! Varför ska du bli volontär hos Kodcentrum?

  • Du får hänga med nyfikna barn och härliga volontärkollegor
  • Du får ge av din kunskap om programmering och digitalt skapande
  • Du gör skillnad och bidrar till den digitala demokratin
  • Personlig utveckling där du garanterat lär dig nya saker
  • Det är en grym merit att ha på CV:t
  • Bäst av allt – det är givande och kul

Volontäruppdrag – du väljer uppdrag

Det finns massor av olika sätt att engagera sig som volontär hos oss på Kodcentrum. Välj det som passar dig bäst.

Du kan välja vilka aktiviteter du vill engagera dig i, hur och när. Du engagerar dig på det sätt som passar dig bäst och det kan vara punktinsatser till att vara med på våra längre och sammanhängande aktiviteter.

Så här blir du volontär

För att bli volontär hos Kodcentrum vill vi träffa dig för en digital intervju där vi lär känna dig bättre. Efter genomförd intervju bokar vi in dig på grundutbildning om Kodcentrums pedagogik och verktygen vi använder.

Du kan även kontakta oss på hej@kodcentrum.se om du har några frågor.

Olika typer volontäruppdrag

Chattvolontär

Vill du sitta bekvämt hemma och samtidigt hjälpa barn att ta sina första steg i programmering? Då kan chattvolontärskapet vara något för dig! Vi har regelbundna event både under och efter skoltid att vara med på. Skicka ett mejl till oss på hej@kodcentrum.se så berättar vi mer.

Möt en kodare

Barn är otroligt nyfikna på det digitala, men många vet inte vad det innebär att jobba med IT och teknik. Nu kan du få inspirera barn i ett klassrum någonstans i Sverige, via länk och berätta vad du gör på jobbet.

Starta eller engagera dig i en kodkupa

Läs mer om kodkupor här och hur du startar en kodkupa. Du kan även engagera dig i en pågående kodkupa och introducera barn till programmering och digitalt skapande.

Hittar du inget som passar eller har du en egen idé kring hur du vill engagera dig? Gör en generell intresseanmälan så kontaktar vi dig.


Möt våra volontärer

Här får du möjlighet att lära känna några av våra volontärer lite bättre. De är riktiga kodhjältar!

Farhia, Stockholm

Farhia jobbar som utvecklare på Pensionsmyndigheten. Som utvecklare får hon bygga saker men kod och samtidigt göra samhällsnytta. Farhia brinner för att få fler unga tjejer att välja en teknikutbildning. 


David, Göteborg

För David har programmering varit ett kreativt sätt att uttrycka sig, litet som musik eller bild. Han menar att programmering är också ett sätt att lära sig och för att förstå världen vi lever i. David är volontär i Göteborg.


Kimberly, Göteborg

Kimberley är volontär i Göteborg och jobbar som programmerare och är konsult. Det innebär att hon blir inhyrd på olika bolag som behöver duktiga medarbetare. Det hon gillar med kod är att det finns många sätt att lösa ett visst problem och utan att det finns några "rätt" eller "fel" sätt att göra på.


Rickard, Tensta

Rickard tycker att det roligaste med att jobba som programmerare är att få förfrågningar om att lösa problem på ett tekniskt sätt, då är det hans uppgift att lösa det. Det tycker han gör programmering spännande. Rickard är volontär i kostugan i Tensta.