Meny

Meny

Volontärsuppdrag

Det finns många olika sätt att bidra på som volontär hos oss på kodcentrum. Du kan exempelvis bli volontär i en kodstuga eller göra en punktinsats inom ett område som passar dig. 

Här nedan kan du läsa om uppdragen i kodstugan/ kodkupan, punktinsatser eller göra en generell intresseanmälan.

Kodstuga/ Kodkupa

Kodstugan/kodkupan är ett kontinuerligt uppdrag som pågår 2h i veckan under 5-12 veckor.

Vad gör en volontär i kodstugan?

Du spenderar 2h/ vecka i en kodstuga, med barn som går i åk 4-6 och som är nyfikna på programmering. Du vägleder, uppmuntrar och inspirerar dem att testa skapa spel, digitala berättelser och appar i Scratch med hjälp av Kodboken och datorfria lekar. Tillsammans med oss är du med och lyfter digitalt skapande som en demokratifråga och förhindrar utanförskap.

Punktinsatser

Har du svårt att binda upp dig men vill engagera dig ändå? Anmäl intresse för att vara volontär i någon av våra aktiviteter nedan. 

Möt en kodare

Barn är så nyfikna på det här med programmering och digitalt skapande men vad jobbar egentligen en kodare med? Nu har du möjligheten att agera förebild och besöka en skolklass online och berätta om vad du gör på jobbet. Anmäl intresse genom att klicka dig vidare på bilden nedan. 

Hittar du inget som passar eller har du en egen idé kring hur du vill engagera dig? Gör en generell intresseanmälan så kontaktar vi dig.