Meny

Meny

Ledarskapsprogram för gymnasieungdomar

Ansök till programmet 

Under våren 2021 lanserade Kodcentrum sitt ledarskapsprogram för gymnasieungdomar. Det blev en lyckad satsning med nöjda deltagare och nu tar vi in ansökningar inför höstens program! 

Som deltagare i vårt ledarskapsprogram får du en kombination av utbildning, mentorskap och praktisk erfarenhet genom att vara volontär. Du får delta i workshops med våra huvudsponsorer Spotify, Microsoft, Nexer, Ericsson och Schibsted, utveckla din ledarskapsförmåga, samarbeta med andra unga med liknande intresse, träffa yrkesverksamma inom IT/tech, bygga ditt egna nätverk och inspirera barn till programmering och digitalt skapande som volontär. ​

Röster från tidigare ledarskapsprogram:

Vad gillade du mest?

"Allt, den fina gemenskapen vi hade trots pandemin."

"Alla spännande gäster"

Hur skulle du sammanfatta dina upplevelser?

"Hemskt kul, lärorikt"

"Spännande!"

"Fantastisk upplevelse med mycket nyttig information!"

Du får ta ansvar som volontär

Kärnan i Kodcentrums verksamhet är våra volontärer som vi kallar kodhjältar som är yrkesverksamma eller högskolestuderande som brinner för att alla barn oavsett bakgrund ska ges möjlighet att få testa på att skapa med kod. Din roll som volontär är att väcka ett intresse för programmering hos barn, vara en förebild och visa bredden i vad som är möjligt att skapa med kod utifrån olika intressen, t ex om man gillar att skapa spel, musik eller lösa olika problem. Det kan vara i olika aktiviteter som barnhack, kodstuga eller kanske en lovkurs. Du ska också vara beredd att delta i alla aktiviteter, som workshops och utvecklingssamtal, samt ca 15 timmar volontärskap under terminen vilket görs efter skoltid.

Du får en mentor

Du kommer att bli allokerad en mentor som kommer att stötta dig i rollen som ledare och volontär, men även finnas till hands för att svara på frågor som t ex vilka möjligheter du har med studier i framtiden, kanske diskutera yrkesval och hur du kan påverka genom föreningsengagemang. 

Våra ledarskapsprogram skapas delvis med stöd från Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond. 

Ansök till programmet