Meny

Meny

Ledarskapsprogram för gymnasieungdomar

Ansök redan idag - tar 5 minuter 

I vårt ledarskapsprogram får du en kombination av utbildning, mentorskap och praktisk erfarenhet genom att vara volontär. Du får delta i workshops med våra huvudsponsorer Spotify, Microsoft, Nexer, Ericsson och Schibsted, utveckla din ledarskapsförmåga, samarbeta med andra unga med liknande intresse, träffa yrkesverksamma inom IT/tech, bygga ditt egna nätverk och inspirera barn till programmering och digitalt skapande som volontär. ​

Röster från tidigare ledarskapsprogram:

Vad gillade du mest?

"Allt, den fina gemenskapen vi hade trots pandemin."

"Alla spännande gäster"

Hur skulle du sammanfatta dina upplevelser?

"Hemskt kul, lärorikt"

"Spännande!"

"Fantastisk upplevelse med mycket nyttig information!"

Du erbjuds utbildning av coola företag

Under programmet får du delta i workshops med olika företag som bygger dina egenskaper som ledare inom en digital värld och ger dig en inblick i hur olika företag arbete. Du får även grundläggande utbildning inför din roll som volontär som inkluderar pedagogik och tips och tricks för att bemöta barnen som du ska lära ut till. Under ett par tillfällen samlar vi alla som är med i programmet för teambuilding och utbyte av erfarenheter.

Du får en egen mentor

Du kommer att bli allokerad en mentor som kommer att stötta dig i rollen som ledare och volontär, men även finnas till hands för att svara på frågor som t ex vilka möjligheter du har med studier i framtiden, kanske diskutera yrkesval och hur du kan påverka genom föreningsengagemang. Ditt personliga bollplank!

Du får inspirera barn som volontär

Kärnan i Kodcentrums verksamhet är våra volontärer som vi kallar kodhjältar. De är yrkesverksamma eller studerande som brinner för att alla barn oavsett bakgrund ska ges möjlighet att få testa på att skapa med kod. Din roll som volontär kommer att vara att väcka ett intresse för programmering hos barn, vara en förebild och visa bredden i vad som är möjligt att skapa med kod utifrån olika intressen, t ex om man gillar att skapa spel, musik eller lösa olika problem. Det kan vara i olika aktiviteter som barnhack, kodstuga eller kanske en lovkurs.

Vad krävs av dig?

Vi vill att du ska vara beredd på att delta i alla aktiviteter, som workshops och utvecklingssamtal, samt vara volontär i ca 10-15 timmar under terminen (efter skoltid). 

Våra ledarskapsprogram skapas delvis med stöd från Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond. 

Ansök till programmet