Meny

Meny

Ledarskapsprogram för unga kvinnor

Ansök till programmet!

Är du mellan 16-20 år, tjej och nyfiken på IT och tech? Du behöver inte ha programmeringskunskaper eller ha pluggat natur! I det här programmet får du veta mer om vår digitala värld och varför det är så viktigt för vår framtid att just du som ung kvinna ser att IT och tech även är ett val för dig. Som deltagare får du en kombination av utbildning, mentorskap och praktisk erfarenhet genom att vara volontär. 

En fantastisk merit och ett kliv in i yrkeslivet

Det här är en superchans för att få värdefull yrkeslivserfarenhet. Ta chansen att nätverka med andra tjejer och delta i workshops med våra huvudsponsorer Spotify, Microsoft, Nexer, Ericsson och Schibsted, utveckla din kompetens och ledarskapsförmåga, träffa yrkesverksamma inom IT/tech och inspirera barn till programmering och digitalt skapande.

Du blir allokerad en mentor som stöttar dig under programmet genom regelbundna samtal och guidar dig som volontär och ledare. 

I Kodcentrums aktiviteter som barnhack och kurser kommer du att vara volontär och inspirera barn till digitalt skapande, programmering och problemlösning under ca 10-15 timmar under hösten vilket görs efter skoltid.

Våra ledarskapsprogram skapas delvis med stöd från Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond. 

Ansök till programmet!