Meny

Meny

Gäller det livslånga lärandet också för lärare?

Blogginlägg

Den nya läroplanen kräver ny kompetens från lärare, men det kan vara svårt att fortbilda sig när man inte vet var det finns kunskap att hämta. På seminariet "Gäller det livslånga lärandet också för lärare?", som vi anordnar tillsammans med Microsoft, tipsar vi om hur ni kan komma igång med programmering och digitalt skapande i klassrummet. 

Sedan läroplanens senaste revidering som handlar om digital kompetens och programmering på schemat har det diskuterats mycket vad det är som egentligen krävs av lärarna. Hur kan lärare utvecklas inom programmering och digital kompetens när fortbildningstillfällena inte räcker till? Vad händer när eleverna plötsligt kan mer än läraren, när det kommer till att arbeta med digitala verktyg? Vad kan skolans digitalisering ge för effekter på lärande, samarbete och roller?

Under seminariet "Gäller det livslånga lärandet också för lärare", kommer ni att få lyssna till skolor som har påbörjat arbetet med den reviderade läroplanen. Det kommer även att delas tips på pedagogiska resurser, nätverk och organisationer som du kan använda dig av för att komma igång med att koda i skolan. Hur kan exempelvis Minecraft användas i kemi- och historieundervisningen?

Kodcentrum kommer att dela erfarenheter från lärarkodstugan i Göteborg, där lärare i grundskolans åk 4-6 utforskar programmering för skolans alla ämnen, tillsammans med lärarkollegor och utvecklare från IT-sektorn.

Praktisk information: 

Arrangör: Microsoft AB, Kodcentrum
När: 4/7 2018, kl 09:00 - 09:45
Språk: Svenska
Plats: Södra kyrkogatan 3
Platsbeskrivning: Pickit, våning 2