Meny

Meny

Familjehack på världens största gaming center

Blogginlägg

Under Kulturfestivalen i Stockholm bjuder Kodcentrum tillsammans med Inferno Online in barn och föräldrar till ett familjehack med rymdtema. Förutom att få träffa en professionell gamer får barnen testa att koda ett eget spel och föräldrarna bjuds på en presentation om hur de kan bli delaktiga i sina barns digitala vardag.

Den 14:e augusti mellan kl. 13-17, slår Inferno Online upp dörrarna och bjuder in både barn och föräldrar till en häftig e-sport-miljön mitt på Odenplan i centrala Stockholm.

Med sina 520 datorer är Inferno Online världens största online gaming center enligt Guiness Rekordbok och en häftig plats att ha ett familjehack på då det erbjuder en insikt i spelvärlden. Och, det är ett optimalt ställe för föräldrar att skapa sig en bättre bild av den digitala värld deras barn växer upp i.

Hacket inleds av en professionell gamer som berättar om sitt jobb, följt av en gemensam introduktion om vad programmering är och varför barn behöver en grundläggande digital kompetens. Sedan får barnen prova på att programmera ett rymdspel i Scratch, medan vi bildar nyfikna föräldrar om nätsäkerhet och hur man som vuxen kan vara delaktig i sina barns vardag online.

- Vi på Kodcentrum tycker att det är otroligt spännande att få hålla ett familjehack i den här miljön. Vi vill att barnen ska förstå att de kan programmera om de vill och väcka ett intresse och skaparglädje. De vuxna hoppas vi får en ökad förståelse för barnens digitala verklighet och tips om hur de kan vara mer engagerade, förklarar Disa Jernudd, generalsekreterare på Kodcentrum.

- Vi upplever att det finns en skeptisk syn på digitalkulturen bland många vuxna både när det gäller skärmtid och gaming, som ofta blandas ihop med gambling. Vi vill med familjehacket ge föräldrar en djupare förståelse för vad det är barnen kan lära sig när de skapar kreativt med hjälp av digitala verktyg och hur spel kan bygga broar, säger Denise von Garrelts, eventchef på Inferno Online.

Programmering är inte ett magiskt fenomen, det är nutidens språk som blir en större del av vår kultur för varje dag. Alla barn ska ha möjlighet att förstå och lära sig detta språk och vuxna behöver en förståelse för barns digitala verklighet. Med ett familjehack under kulturfestivalen får barn och vuxna ett tillfälle att upptäcka tillsammans och ta sig ut i rymden, om än digitalt.

 

Disa Jernudd

Generalsekreterare, Kodcentrum

0763-05 65 01

disa@kodcentrum.se 

 

Denise von Garrelts

Eventchef, Inferno Online

denise@ospark.gg