Meny

Meny

Festligt lärarevent för Koda i skolan!

Blogginlägg

 

Foto: Maria Uhr

Välkommen att anmäla intresse till ett festligt lärarevent i Göteborg och Stockholm med inspirerande talare och workshops kring hur du kan skapa digitalt med kod i skolan!

Koda i skolan är Kodcentrums lektionsmaterial för dig som är lärare i årskurs 4-6 och nyfiken på att komma igång med programmering och digital kompetens i skolan. Materialet är projektbaserat och ämnesövergripande, kopplat till läroplanen för svenska, samhällskunskap, musik, matematik och teknik. Det utgår från elevernas kreativitet och problemlösning och lyfter där in programmering, datalogi och digital kompetens.

Under denna eftermiddag får du utforska digitalt skapande tillsammans med volontärer och samarbetspartners från IT-sektorn och dela erfarenheter och tankar med lärare och elever som har påbörjat sin resa mot programmering i skolan.

Projektet är Vinnova-finansierat och drivs av oss på Kodcentrum tillsammans med pilotskolor, lärare och elever, och IT-företag som Spotify, Microsoft, Informator, EdQu och Paradox Interactive.

Materialet riktar sig till dig som inte tidigare har arbetat med programmering i skolan och som vill ha en introduktion, konkreta tips och verktyg för att komma igång.

Mer info och intresseanmälan:
Stockholm
Göteborg