Meny

Meny

Är du vår nya generalsekreterare?

Blogginlägg

Kodcentrum söker en generalsekreterare – som med kraft och engagemang vill bidra till barns digitala skapande

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod.  Vi samlar ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor. Läs mer på www.kodcentrum.se

När vår generalsekreterare går vidare till nya utmaningar söker vi nu en ny kraft som vill leda och vidareutveckla Kodcentrums verksamhet. Vi söker dig som har ett stort engagemang för idéburen verksamhet och de frågor som Kodcentrum driver.

Du välkomnas till en modern och flexibel arbetsplats, till ett team bestående av sex personer och ca 200 volontärer på distans. Vårt kansli finns på Norrsken House i centrala Stockholm och består av en pedagogiskt ansvarig, en redaktör för vår pedagogiska plattform kodboken.se, en kommunikatör, två projektledare samt en verksamhetschef.

Som generalsekreterare följer du utvecklingen i omvärlden och ansvarar för att Kodcentrums frågor syns utåt och verkar i relevanta sammanhang. Du skapar engagemang och ökad medvetenhet om Kodcentrums frågor och är ansvarig för finansieringen av verksamheten. Kodcentrum har en central roll i samverkan mellan näringsliv, skola och ideell sektor så relationsbyggande med många olika parter är en väsentlig del av generalsekreterarens uppdrag. Du är också talesperson vid olika events. Våra partners är viktiga för oss och som generalsekreterare ansvarar du för relationen med befintliga samt utvecklar nya dialoger och samarbeten med företag, stiftelser och myndigheter.

Som generalsekreterare har du det övergripande ansvaret att driva och utveckla organisationen tillsammans med styrelsen. I det operativa ansvaret ingår budget- och planeringsansvar för verksamheten.

Tjänsten inkluderar vissa resor inom Sverige. I enstaka fall krävs kvällsarbete då vissa av våra aktiviteter sker efter arbetstid.

Vi erbjuder:

  • En inspirerande arbetsplats med tydliga utmaningar och ansvarsområden. Vi ger dig chans att påverka.
  • En arbetsroll i vilken vi är måna om din personliga utveckling, hälsa och är lyhörda kring dina drivkrafter, åsikter och tankar.
  • Samverkan med såväl ideell sektor som näringsliv och offentlig sektor då Kodcentrum samverkar med alla dessa sektorer. Kodcentrum samarbetar bland annat med företag som Microsoft, Spotify, Sigma IT och Ericsson.
  • En pulserande och positiv arbetsmiljö i centrala Stockholm
  • Kompetensutveckling, bra försäkringar och friskvårdsbidrag

 Vi söker dig som:

  • Brinner för barn och ungas rättigheter.
  • Har ett personligt intresse och nyfikenhet för samhällets ökade digitalisering och vad det innebär för barn och unga. Har du även egen erfarenhet att leda start-ups är det användbart i rollen.
  • Har tidigare erfarenhet av insamling och finansiering och kan verka i gränssnittet mellan ideell, privat och offentlig sektor. Viktigast är att du har en god förståelse för näringslivet.
  • Har erfarenhet av att leda organisationer eller större projektverksamheter?

Du har en naturlig fallenhet för ledarskap och är van att arbeta självständigt samtidigt som du interagerar väl med andra. Du är bra på att skapa nätverk och bygga långsiktiga relationer, såväl internt som externt.

Eftersom rollen är bred och innehåller flera olika ansvarsområden behöver du ha en god förmåga att prioritera och ha ett flexibelt arbetssätt.

Kontakt och information

Tjänsten är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde sker så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Låter detta intressant? Varmt välkommen med din ansökan! Vi samarbetar vi med Harvey Nash så personligt brev + CV skickas till ansokan@harveynash.se så snart som möjligt, dock senast den 2018-12-09. Ange ref nr ALSS-847241 i ämnesraden. Du kan även använda länken: https://www.harveynashnordics.com/job/generalsekreterare-kodcentrum/

Har du frågor om tjänsten så vänligen kontakta vår styrelseordförande Marie Welin, marie@kodcentrum.se telefon: 072-2223832 eller Linda Josephson rekryteringskonsult på Harvey Nash, linda.josephson@harveynash.se telefon: 076-798 13 68