Meny

Meny

Är du Kodcentrums nya Kommunikatör?

Blogginlägg

Kommunikatör, brinner för barn och ungas rätt till likvärdig utbildning och nyfiken på frågor inom digitalisering och IT/tech? Då kan du vara den vi söker.

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod. Vi samlar ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor.

Vår vision är att alla barn ska ha samma förutsättningar att lära sig programmering och digitalt skapande. Målet med vår verksamhet är att ge varje barn möjligheten, självförtroendet och förmågan att skapa med kod.

Om tjänsten:

Vi söker en kommunikatör som ansvarar för Kodcentrums varumärke, kommunikation och marknadsföring till vårt kansli på 6 personer i Stockholm. Som kommunikatör på Kodcentrum arbetar du med barn i fokus och kommunicerar mot våra målgrupper lärare, föräldrar och samarbetspartners. Du kommer att vara involverad i projekt med interna och externa parter där du driver, producerar och säkerställer att kommunikationen är relevant, effektiv och trovärdig. Du arbetar lika mycket på eget initiativ som på uppdrag av andra. Hos oss kan vi lova att dina arbetsdagar blir varierande och utvecklande.

 

För att du ska trivas i denna roll tror vi att du:

  • Är van att arbeta med webbpubliceringsverktyg och SEO-optimering.
  • Har erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med sociala medier.
  • Har kunskaper i Business Manager.
  • Har erfarenhet av bildbehandling och fotografering.
  • Kan skapa rörligt material, ex. filma och producera videor och livestreama.

 

Vi söker dig som har:

  • En högskoleexamen i kommunikation eller annan likvärdig utbildning.
  • Minst tre års dokumenterad arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet.

 

Följande är meriterande:

  • Goda kunskaper i Google Analytics och Google Ads.
  • Goda kunskaper i Creative Cloud.
  • Erfarenhet av opinionsbildningsarbete

 

Personliga egenskaper:

I den här rollen är det viktigt att du är serviceinriktad, initiativtagande, driven och noggrann i ditt arbete. Du har en god kommunikationsförmåga, är kreativ och hittar nya och aktuella vägar att kommunicera.

 

Vi erbjuder:

  • En inspirerande, fartfylld och värderingsdriven arbetsplats med digital demokrati i fokus.
  • En arbetsroll med stor frihet under ansvar och ett varierande uppdrag med stort mandat där vi är lyhörda kring dina drivkrafter, åsikter och tankar.
  • Välkomnande arbetsmiljö centralt i Stockholm, kompetensutveckling, bra försäkringar och friskvårdsbidrag.

 

Tjänsten är en projektanställning om 100% på ett år, med chans till förlängning.

Tjänsten inkluderar vissa resor inom Sverige och en del kvälls- och helgarbete då en del av våra aktiviteter sker efter arbetstid.

Kodcentrum vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen att mejla din ansökan i form av cv och personligt brev till disa@kodcentrum.se senast 5 augusti 2020. 

 

Läs mer om Kodcentrum på www.kodcentrum.se och vår pedagogiska plattform www.kodboken.se.

 

Kontakt för frågor:

Disa Jernudd

Generalsekreterare

0763-056501

disa@kodcentrum.se

 

Kodcentrum sparar endast ditt personliga brev och ditt CV tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas ditt personliga brev och ditt CV från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Kodcentrums kansli.