Meny

Meny

Pedagog som brinner för det digitala?

Blogginlägg

Brinner du för barn och ungas rätt till likvärdig utbildning och är nyfiken på frågor inom digitalisering och IT/tech? Då kan du vara den vi söker. 

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod. Vi brinner för att alla barn ska få möjlighet att prova på, inspireras och utforska den digitala världens möjligheter oavsett bakgrund, skola eller tillgång till förkunskap och digital teknik. För att nå långsiktiga resultat samlar vi ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor. 

Vi har flera spännande projekt på gång och behöver förstärkning av en pedagog till vårt kansli bestående av sex personer och 100-talet volontärer.  

Tjänsten innebär att väcka ett intresse för programmering och digitalt skapande hos barn och unga via olika aktiviteter som du är med om att planera och handleda. Du kommer även att utveckla och leda fortbildande aktiviteter för lärare och pedagoger, där du tillsammans med volontärer handleder praktiska workshops och för didaktiska diskussioner med deltagarna, de flesta nybörjare på programmering och digitalt skapande. Våra aktiviteter kan ske så väl fysiskt som digitalt och på distans. 

Som en del av det pedagogiska teamet utvecklar du pedagogiskt material som kopplar samman programmering och digitalt skapande med läroplanen, men som även sträcker sig över olika ämnen, passar inom fritidsverksamhet och att jobba med på egen hand.  

 Vi söker dig som:  

  • Brinner för barn och ungas rätt till likvärdig utbildning och är nyfiken på frågor inom digitalisering och IT/tech. 
  • Är utbildad lärare eller pedagog, eller har erfarenhet av arbete med barn och unga.  
  • Har ett intresse av och kompetens inom programmering och digitalt skapande och som gärna delar din kunskap med andra. 
  • Är lösningsorienterad och trivs med att arbeta självständigt såväl som i ett mindre team. 
  • Kan strukturera, planera, utveckla och utvärdera projekt.  
  • Finner det naturligt att bygga och upprätthålla goda relationer, både digitalt, i möten och på scen. 

Vi erbjuder: 

  • En inspirerande, fartfylld och värderingsdriven arbetsplats där barns rätt till likvärdig utbildning står i fokus. 
  • En möjlighet att få erfarenhet från såväl ideell sektor som näringsliv och offentlig sektor då Kodcentrum samverkar bland annat med företag som Microsoft, Spotify, Sigma IT Consulting och Ericsson, samt med kommuner, bibliotek, skolor, universitet/högskolor och ideell sektor. 
  • En arbetsroll med stor frihet under ansvar och ett varierande uppdrag med stort mandat där vi är lyhörda kring dina drivkrafter, åsikter och tankar. 
  • Välkomnande arbetsmiljö centralt i Stockholm, kompetensutveckling, bra försäkringar och friskvårdsbidrag. 

 

Tjänsten är en projektanställning på upp till 100% under 2021. Arbetsgrad kan diskuteras. Tjänsten är tillsatt! 

Kansliet är baserat i Stockholm och vi är öppna för distansarbete. Tjänsten inkluderar vissa resor inom Sverige och en del kvälls- och helgarbete då en del av våra aktiviteter sker efter arbetstid. 

Kodcentrum vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

 

Varmt välkommen att mejla din ansökan i form av cv och personligt brev till disa@kodcentrum.se.  

Läs mer om Kodcentrum på www.kodcentrum.se och vår pedagogiska plattform www.kodboken.se

Kontakt för frågor: 

Disa Jernudd, Generalsekreterare, 0763-056501, disa@kodcentrum.se 

Kodcentrum sparar endast ditt personliga brev och ditt CV tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas ditt personliga brev och ditt CV från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Kodcentrums kansli.