Meny

Meny

MeetUp 3.0

Blogginlägg

kodcentrum_meetup

Det absolut finaste med vår förening är att navet bygger på ideellt engagemang från riktiga kodhjältar och eldsjälar. Med volontärskapet i fokus har vi under helgen dissekerat kodstugorna och kodboken.se under en oförglömlig MeetUp i Stockholm. På plats hade vi 38 volontärer, vårt advicory board och RISE Interactive, som ledde träffens första dag.

kodcentrum_meetup

Utgångspunkten för MeetUpen har hela tiden varit att fysiskt träffas för att lägga grunden till vårt utvecklingsarbete för pedagogiken inom volontärskapet. Det viktigaste för oss har varit att tillsammans med volontärerna ta avstamp i hållbara mål och framtidsutsikter för våra verksamhetsområden.

Kodcentrum_pernilla glaser

Redan i juni satte kansliet tänderna i uppgiften att anordna en volontärsträff utöver det vanliga. Ganska snart fick vi tips om Pernilla Glaser och hennes team som arbetar på RISE Interactive Umeå. Pernillas expertisområde är kreativa läromiljöer och samskapandeprocesser, till hennes hjälp hade hon Nigel Papworth som är interaktiv designer, två personer som passade vårt syfte helt perfekt.

kodcentrum_meetup

Dag nummer ett tog RISE med oss på en resa där vi stundom fått lämna våra bekvämlighetszoner för att tänka utanför lådan. Volontärerna fick möjlighet att lära känna varandra genom att under dagen ingå i flera olika grupper där de fick leka, diskutera och skapa tillsammans. Vi har klippt, klistrat, använt flirtkulor och piprensare. Vi har kört avslappningsövningar, skakat rumpa och skrattat tillsammans. Och till vår stora förtjusning hade Nigel från RISE skapat ett unikt och interaktivt origamispel som leddes av vårt Advisory Board. 

Kodcentrum och RISE

kodcentrum och RISE

kodcentrum meetup

Dag två leddes av Lisa och Jessica, som tillsammans ansvarar för det pedagogiska innehållet på kodboken.se. Volontären Andreas Johansson från kodstugan på Spotify bjöds in för att berätta om hur han tagit sitt volontärskap vidare en nivå genom att hjälpa till att utveckla material på kodboken.se som han tycker saknas.  Vi hann även med att riva av ett hackathon och ett påverkanstorg där vi fick möjligheten att djupdyka i viktiga frågor kring Kodcentrums framtid. Därtill har vi käkat pizza från Fat Frank's som tog middagen till en helt ny nivå, en himla massa godis och lärt känna varandra.

kodcentrum hackathon

kodcentrum hackathon

kodcentrum Fat Franks

Nu sitter kansliet här på Norrsken helt varma i hjärtat och lite överrumplade över hur mycket energi våra volontärer ger oss. Jag började med att säga att volontärerna är navet i vår förening, efter denna helg är vi alla rörande överens om att de även är vårt hjärta och bränsle.

Vi vill rikta ett stort tack till alla er som hade möjlighet att komma hit med ett öppet hjärta och tillsammans låta våra olikheter bygga storheter.