Meny

Meny

Möt en kodare

Blogginlägg

Barn är otroligt nyfikna på det digitala, men många vet inte vad det innebär att jobba med IT och teknik. Därför lanserar vi nu konceptet – Möt en kodare, digitala skolbesök för att visa barn vad man kan jobba med i vår digitala värld.

Det finns många barn som är nyfikna på IT och programmering, men vad gör egentligen alla vuxna som jobbar med det om dagarna? Med konceptet Möt en kodare vill vi ge mellanstadieelever och deras lärare en djupare förståelse för kod och genom digitala möten med kodare ge dem möjligheten att skaffa sig förebilder inom IT/tech.

Genom att bjuda in en kodare i klassrummet som får berätta vad hen gör på sitt jobb öppnar vi upp just för skapandet av förebilder. Kanske finns det en förebild som har gått på just er skola när de var små och som nu jobbar med teknik inom sjukvård, miljö, mode, bygg eller något annat som man inte automatiskt kopplar ihop med teknik. Eller kanske är hen civilingenjör, projektledare eller programmerare som arbetar med ett spännande projekt på en kommun eller ett företag.

 

Vi tror att det är jätteviktigt att barn får möta människor som kan berätta vad dem gör och visa på hur mycket möjligheter det finns i vår digitala värld och att alla behövs! Vi vet att det är våra olikheter som är våra styrkor och det är det vi vill visa barnen.

Klicka här om du vill bjuda in en kodare till ditt klassrum. Eller jobbar du med IT eller teknik och vill besöka en skola, klicka här.