Meny

Meny

Mötesplatser våren 2019

Blogginlägg

Efter en termins erfarenhet och lärdomar av kodstugan och barnhacken och med en skön julledighet färskt i minnet är team Mötesplatser sugna på att pröva våra lite starkare vingar under våren 2019.

2018 har varit ett händelserikt år med tre nya kodstugor i Örebro, Karlstad och Göteborg och inte mindre än 21 barnhack i bagaget. Med nya perspektiv och mer resurser startar vi året med att uppdatera kodstugornas pedagogik och rutiner utifrån de utvärderingar deltagare och volontärer har gjort under 2018. 

Förutom att driva och förbättra kodstugor och barnhack har team Mötesplatser en del långsiktiga förbättringsprojekt på gång. Några av våra planer för VT19 är:

  • Att pilot-testa en uppdaterad volontärintroduktion
  • Att testa och utvärdera ett upplägg för Kodkupor, en lokalt driven variant av kodstugan
  • Att paketera barnhacken och hitta ett sätt att utvärdera vad barnen lärt sig
  • Att vidareutveckla våra metoder för att nå en jämn fördelning mellan pojkar och flickor i deltagargrupperna samt mellan kvinnor och män i volontärgrupperna. 

Teamet VT19 blir dessutom förstärkt av Anna Ramsay Aigrot, vikarierande projektledare på Mötesplatser. Anna kommer jobba sida vid sida med Stina under januari och februari innan hon helt tar över Stinas roll medan hon går på föräldraledighet. 

Anna är en glad och chokladälskande person som gillar att träffa nya människor särskilt barn, unga och hundar. Hon har tidigare varit engagerad som mentor för nyanlända ungdomar och som volontär i Röda korsets läxhjälpsverksamhet i Rinkeby. Hon brinner för att skapa ett mer integrerat Sverige med barn och unga i fokus. En lite längre presentation av Anna kommer i veckorna.