Meny

Meny

Nu söker vi en värderingsdriven kommunikatör!

Blogginlägg

Är du en värderingsdriven kommunikatör som också brinner för att få fler barn nyfikna på programmering och digitalt skapande? Nu söker vi på Kodcentrum en kommunikatör som tillsammans med vårt passionerade team på kansliet kan få ut allt spännande som vi arbetar med inom verksamheten, via webb, sociala medier och i andra externa kanaler.

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod. Vi samlar ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor.

I din roll som kommunikatör hos oss ansvarar du för Kodcentrums externa kommunikation och står för att bygga och vårda relationer med våra målgrupper. Du ska kunna arbeta självständigt, ha ett samhällsintresse och ha erfarenhet av att strategiskt arbeta med och utforma kommunikation för webb, sociala medier och för andra externa kanaler. Rollen omfattar även att genom kommunikation inspirera fler barn till programmering och att skapa en mer inkluderande bild av vad programmering innebär. Vi söker en initiativrik, proaktiv doer med erfarenhet från byrå eller kundsidan som kan ta sig an ett uppdrag på 50 % med start under våren 2018.

Uppgifter som ingår i rollen:
- Proaktivt identifiera kommunikationsmöjligheter med input från kansli, styrelse och utifrån samhällsdebatten.
- Producera innehåll till Kodcentrums egna kanaler
- Enklare bild och foto-redigering
- Textproduktion av exempelvis pressmaterial, debattartiklar och blogginlägg.
- Media-relationer

Vi söker dig som…:

… brinner för barn och ungas rättigheter

… är nyfiken på frågor inom tech/IT

… finner det naturligt att bygga och upprätthålla goda relationer med många

… har erfarenhet av digital kommunikation 

Vi erbjuder:

  • En inspirerande arbetsplats med tydliga utmaningar och ansvarsområden.
  • En arbetsroll i vilken vi är måna om din personliga utveckling, hälsa och är lyhörda kring dina drivkrafter, åsikter och tankar.
  • En möjlighet att få erfarenhet från såväl ideell sektor som näringsliv och offentlig sektor då Kodcentrum samverkar med alla dessa sektorer. Kodcentrum samarbetar bland annat med företag som Microsoft, Spotify, Informator, Sigma IT och Ericsson.
  • En pulserande och positiv arbetsmiljö i Norrsken House i centrala Stockholm - 2400 kvadratmeter fyllda med entreprenörer som har gemensamt att de har idéer kring hur vi ska lösa lokala som globala samhällsutmaningar på ett innovativt sätt.

Brinner du också för att väcka intresset för digitalt skapande och ge varje barn möjligheten, självförtroende och förmågan att skapa med kod? Skicka då in din ansökan med cv och personligt brev till ronnie@kodcentrum.se senast den 9 februari. Intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten så tveka inte på att kontakta vår generalsekreterare Ronnie Schmidt på ronnie@kodcentrum.se

Kodcentrum sparar endast ditt personliga brev och ditt CV tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas ditt personliga brev och ditt CV från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Kodcentrums kansli.