Meny

Meny

Nu startar vi kurs i Katrineholm!

Blogginlägg

Denna vecka, den 15 juni, startade vi vår kurs i Katrineholm! Vi samarbetar med stjärnorna på Lyckliga Gatorna och Kulturförvaltningen, vilket har varit jättekul. I tre veckor kommer barn att lära sig koda på biblioteket Ängeln.

Alice och Jessica i biblioteket Ängeln

Vi började med lite lekar för att sätta igång tankesättet kring datalogisk tänkande: alltså hur tänker en dator? Vad måste man säga till en robot för att få den att göra som du säger?

Sen började vi koda spelet Bug Race - och barnen fattade snabbt galoppen och byggde supersnygga banor. Det var bland annat en grodformad bana där man behövde akta sig för flugor, och även en rondell med massa hinder i vägen för skalbaggen som ville fram.

Två barn ser Kodcentrums instruktionsfilm

Barnen hade så otroligt mycket fantasi, och nästa uppgift Labyrinten tog de verkligen till the next level. Där gjorde de olika nivåer, med trollspön som förflyttade spelaren till en ny bana. Och de byggde även multiplayer-banor där de kunde spela tillsammans.

Sista dagen på första veckan kopplade vi ihop deras spel med deras egenbyggda konsoller. Det var hjälmar av aluminiumfolie och metallfingrar som styrde spelen denna gång, supercoolt.

Fix med att bygga egna spelkontroller

Vi är så imponerade av barnen och den fina starten som lovkursen fick!

Från Kodcentrum har vi varit pedagogerna Lisa och Jessica, och projektledare Alice på plats i veckan. Vi har jobbat med fantastiska Benjamin, Marla och Yakeen från biblioteket - som nu kommer föra kursen vidare. Och Komtek i Katrineholm lånade ut datorer till barnen - Stort tack!

/Alice Dryden, projektledare Kodcentrum

Tack till Åhlen-stiftelsen och AWS som hjälpt oss göra detta möjligt.