Meny

Meny

Välkommen Disa - vår nya generalsekreterare!

Blogginlägg

Disa Jernudd

Välkommen säger vi till Kodcentrums nya generalsekreterare Disa Jernudd, som tar vid arbetet med att tillgängliggöra programmering och digitalt skapande för alla barn. 

Disa har under de senaste 12 åren jobbat i den privata sektorn inom IT som marknads- och Sverigechef, men startade sin karriär inom utbildning och fokuserade under många år på interkulturell kommunikation och integrationsarbete. Disas akademiska grund är inom ekonomi och språkvetenskap, med fokus på just interkulturell kommunikation. Med sin erfarenhet inom IT i kombination med sitt intresse för integrations- och jämlikhetsfrågor, samt ett långt engagemang inom den ideella sektorn, ser hon nu fram emot att leda och vidareutveckla Kodcentrums verksamhet.

- Det känns jättespännande att påbörja den här resan med Kodcentrum. Att jobba för att tillgängliggöra digitalt skapande och kunskap inom programmering för alla ligger otroligt rätt i tiden. Med arbetet som Kodcentrum gör kan vi så ett frö hos unga om att alla kan programmera och att det kan vara väldigt kul!

I sin roll som generalsekreterare kommer Disa bland annat att ansvara för att öka medvetenhet om Kodcentrums frågor i relevanta sammanhang och bygga på den centrala roll i samverkan mellan näringsliv, skola och ideell sektor som organisationen etablerat. Disa ser även fram emot att etablera nya dialoger och samarbeten med intressenter som företag, stiftelser, kommuner och myndigheter och att självklart utveckla relationer med befintliga partners.

- Jag ser verkligen fram emot att jobba med en så engagerad och kunnig grupp personer som Kodcentrum består av – ett dedikerat kansli, proffsig styrelse, inspirerande partners och alla fantastiska volontärer som ger sin tid för att värna om alla barns lika rättigheter.

Marie Welin, styrelsens ordförande, bekräftar att hon är så nöjd med rekryteringen:

- Disa känns som helt rätt person för rollen som generalsekreterare på Kodcentrum, då hon utstrålar värme och glädje, samtidigt som hon är drivande och engagerad som person.

 

Kontakt:

Disa Jernudd
Generalsekreterare
0763-056501
disa@kodcentrum.se