Meny

Meny

Nya styrelseledamöter i Kodcentrum

Blogginlägg

Amer Mohammed, Ariella Rotstein Gille och Daniel Eidhagen valdes under helgens årsmöte in i Kodcentrums styrelse. Tillsammans med övriga styrelsen kommer de att bidra till att väcka intresset för programmering och digitalt skapande och ge varje barn möjligheten, självförtroendet och förmågan att skapa med kod. 

Amer är CDO på Coop och en seriös technörd med tre kraschade startups och en exit bakom sig. Det första ”riktiga” jobbet var som innovationschef och förändringsledare på Stena Line där han under fem år tog bolaget från att knappt veta vad digitalisering innebär till att vara det enda rederiet i världen som har en Head of A.I på lönelistan. 

Ariella är Co-lead på ICAx, en innovationshub, där hon är med och leder en innovationsresa inom ICA. Att starta upp nya tjänster och roller med förändring och kulturförflyttningar som centrala delar har varit en röd tråd genom de uppdrag Ariella tagit sig an. Det har innefattat alltifrån att starta upp varumärkeschefsrollen på ICA för ICAs EMV som bl a ligger bakom framtagandet och utvecklingen av produktserien ICA I love eco, till att i rollen som marknadschef vara med och starta Afound, ett av H&Ms senaste koncept.

Daniel är förändringsagent, utvecklingsledare och grundare av företaget AD Tillsammans AB. Han är grym på strategisk utveckling och har en lång och gedigen erfarenhet från både stora och små ideella föreningar. Daniel samarbetar ofta med kommuner och har vana att jobba i hybrid mellan näringsliv, offentlig sektor och föreningsliv.  

-   Amer, Ariella och Daniels samlade kompetens inom digitalisering och innovation i kombination med deras engagemang och intresse för Kodcentrums idé är ett viktigt tillskott till Kodcentrums styrelse. Att gå från startup till nästa nivå med en ekonomisk och verksamhetsmässig hållbar strategi är i fokus framöver och deras erfarenheter är otroligt värdefulla i det arbetet, säger Inger Tegelström, styrelseordförande för Kodcentrum. 

Läs mer om Kodcentrums styrelse på här.