Meny

Meny

Programmeringsnyfiken pedagog sökes

Blogginlägg

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn 10-12 år till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod. Vi samlar ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor.

Nu har vi flera spännande projekt på gång och letar därför efter en pedagog med projektledarkompetens till vårt kansli på Norrsken House i Stockholm. Du välkomnas till en modern och flexibel arbetsplats och till ett team bestående av sex personer och 100-talet volontärer. 

Tjänsten innebär utveckling av pedagogiskt material som kopplar samman programmering och digitalt skapande med läroplanen för åk 4-6, matematik och teknik men även ämnesintegrerat med t ex svenska, bild, samhällskunskap och NO. Det handlar även om material riktat till fritidsverksamhet så som våra kodstugor. Med stöd från övriga kansliet kommer du att jobba samskapande tillsammans med samarbetspartners från IT-branschen, volontärer som är yrkesverksamma programmerare, samt lärare och elever från grundskolan.

Tjänsten innebär även att planera, utveckla och handleda fortbildande aktiviteter för lärare och pedagoger. Du kommer att vara involverad i att driva Kodcentrums lärarkodstugor, där våra volontärer tillsammans med dig handleder och för didaktiska diskussioner med lärare som är nybörjare på programmering och digitalt skapande. 

Tjänsten är en projektanställning om 75% t o m december 2019, med chans till förlängning. Arbetsgraden kan diskuteras. Tillträde sker så snart som möjligt och vi genomför intervjuer löpande.

Tjänsten inkluderar vissa resor inom Sverige och kvällsarbete då en del av våra aktiviteter sker efter arbetstid.

Vi erbjuder:

  • En inspirerande och värderingsdriven arbetsplats där barns rätt till likvärdig utbildning står i fokus.
  • En arbetsroll med tydliga utmaningar och ansvarsområden, i vilken vi är måna om din personliga utveckling, hälsa och är lyhörda kring dina drivkrafter, åsikter och tankar.
  • En möjlighet att få erfarenhet från såväl ideell sektor som näringsliv och offentlig sektor då Kodcentrum samverkar med alla dessa sektorer. Kodcentrum samarbetar bland annat med företag som Microsoft, Spotify, Sigma IT Consulting och Ericsson, samt med kommuner, bibliotek, skolor, universitet/högskolor och ideell sektor.
  • Spännande arbetsmiljö centralt i Stockholm, kompetensutveckling, bra försäkringar och friskvårdsbidrag.

 Vi söker dig som: 

  • Brinner för barn och ungas rätt till likvärdig utbildning och är nyfiken på frågor inom digitalisering och IT/tech.
  • Är utbildad lärare eller pedagog med erfarenhet och kompetens inom programmering och digitalt skapande och som gärna delar din kunskap med andra.
  • Är lösningsorienterad och trivs med att arbeta självständigt såväl som i ett mindre team.
  • Har en förmåga att strukturera, planera, utveckla och utvärdera projekt. 
  • Finner det naturligt att bygga och upprätthålla goda relationer, både digitalt, i möten och på scen.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Just nu är vi många kvinnor på kansliet och ser därför gärna manliga sökande.

Varmt välkommen med din ansökan senast 5 april.

Läs mer om Kodcentrum på www.kodcentrum.se och vår pedagogiska plattform www.kodboken.se.

 

Kontakt för frågor:
Lisa Söderlund, verksamhetschef
Tel 070-307 54 89
lisa@kodcentrum.se

 

Kodcentrum sparar endast ditt personliga brev och ditt CV tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas ditt personliga brev och ditt CV från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Kodcentrums kansli.