Meny

Meny

Postkodstiftelsen ger stöd till Kodcentrum

Blogginlägg

Kodcentrum barn

Nu kan vi stolt bekräfta att Kodcentrum får stöd från Postkodstiftelsen för att ge fler barn möjligheten att få en inspirerande introduktion till programmering och digitalt skapande.

"Tillgången till det digitala språket är idag en viktig del för att kunna ta del av samhällsfunktioner och påverka samhällsutvecklingen. Inte minst påverkar det också möjligheterna på den framtida arbetsmarknaden. Men idag har inte alla samma förutsättningar att kunna lära sig det digitala språket. Vi är därför stolta över att stötta Kodcentrums projekt, som möjliggör för fler barn, oavsett kön och bakgrund, att på ett pedagogiskt och kreativt sätt att lära sig programmering och digitalt skapande", säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

 Inom ramen för projektet så kommer Kodcentrum under året att starta tre nya kodstugor i två nya städer, vi kommer att hålla utbildning och erfarenhetsutbyte för våra volontärer, utveckla det pedagogiska materialet som finns på Kodboken.se samt samverka med nya aktörer för att säkra långsiktigheten i vår verksamhet.

”Vi är fantastiskt glada och stolta över det här stödet från Postkodstiftelsen som kommer att ge oss utökade förutsättningar under 2018/2019 för att nå fler barn på ett ännu bättre sätt och öka förståelsen för det digitala språket. Förutom att vi kommer att kunna nå fler barn så ger stödet oss även möjligheten att utveckla vårt pedagogiska material och stärka våra fantastiska volontärer som varje vecka ideellt engagerar sig för att ge barn så bra förutsättningar som möjligt” säger Ronnie Schmidt, genereralsekreterare för Kodcentrum.

Foto: Sophie Johansson