Meny

Meny

Ronnie Schmidt blir Kodcentrums nya generalsekreterare

Nyhet

Ronnie Schmidt

Ronnie Schmidt blir ny generalsekreterare på Kodcentrum och tar vid efter Emelie Dahlström för att möjliggöra att fler barn och unga inspireras till att prova på programmering och digitalt skapande.

Den 5 juni välkomnar vi Kodcentrums nya generalsekreterare Ronnie Schmidt, som tar vid efter Emelie Dahlström. Ronnie kommer närmast från Reach for Change, en ideell organisation grundad av Kinnevik och Sara Damber som stödjer sociala entreprenörer med idéer som gör livet bättre för barn och unga. På Reach for Change var Ronnie regionchef i Norra Europa med ansvar för verksamheten i Norge, Danmark, Estland, Lettland och Litauen samt för Reach for Change centrala partners i Sverige.

Ronnie har en bakgrund inom PR, digital kommunikation och marknadsföring och har tidigare varit marknadschef på underhållningskoncernen MTG (RIX FM och Bandit Rock) och drev dessförinnan ett flertal egna företag inom musik och upplevelse-industrin.

- Kodcentrum har på imponerande kort tid gjort ett stort avtryck och därmed givit många barn möjligheten att prova på kodning och digitalt skapande. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med teamet, våra partners och fantastiska volontärer fortsätta att utveckla Kodcentrum och verka för att ännu fler barn får möjligheten framöver, säger Ronnie Schmidt.


Om Kodcentrum

Kodcentrum är en ideell förening som helt gratis introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande. 

Kodcentrum vill bidra till att fler barn och unga får upp ögonen för IT och programmering, oavsett socioekonomisk bakgrund eller kön. Vi ser att grundläggande kunskaper i programmering och digitalt skapande är en förutsättning för att kunna ta del av viktiga samhällsfunktioner och tjänster så väl som att vara med och påverka sin digitala omvärld.

I våra kodstugor och barnhack möter barn och unga Kodcentrums engagerade volontärer som till vardags är yrkesverksamma eller studerar inom programmering. På sajten Kodboken.se finns allt vårt pedagogiska material som är helt gratis att använda hemma, i skolan eller på fritiden.

Genom lokala samarbeten med skolor, bibliotek och företag engagerar vi lärare som själva vill komma igång med programmering i klassrummet, bibliotek som vill bredda sin verksamhet till att även inkludera digitalt skapande, och företag inom IT-sektorn som vill involvera sina anställda att vara förebilder för nästa generations kodare. 

Skolan står inför ett stort kunskapslyft för att erbjuda alla elever likvärdig digital kompetens och grundläggande programmeringskunskaper. Som stöd samlar Kodcentrum det pedagogiska material, och de erfarenheter som gjorts i våra kodstugor, på sajten Kodboken.se. 


Kontakt
Marie Welin, ordförande för Kodcentrum
marie@kodcentrum.se
072-222 38 32