Meny

Meny

Kodcentrum i samarbete med Södertörns högskola

Blogginlägg

Södertörns högskola har fått i uppdrag av Skolverket att erbjuda en webbkurs, "Om programmering", som riktar sig till pedagoger som är nyfikna på programmering och digitalt skapande. Den digitala workshopserien är uppdelad på fyra tillfällen där deltagarna får möjligheten att komma igång med programmering och hjälp att sätta det i ett sammanhang.

Skolverket har utifrån en mall tagit fram vad kursen ska innehålla. Kodcentrum tillför näringslivets perspektiv och delar med oss av vår erfarenhet och hur vi har arbetat med digitalt skapande för barn.

– Kodcentrum ser det som en fantastisk möjlighet att få samarbeta med Södertörns högskola och Skolverket. Vår vision är ju att alla barn ska ha samma förutsättningar för att lära sig programmering och digitalt skapande, och det här känns verkligen som ett steg i rätt riktning, säger Disa Jernudd, generalsekreterare på Kodcentrum.

Kodcentrum kommer att vara engagerade i själva kursen bland annat genom vårt koncept Möt en kodare.

– I workshops bidrar Kodcentrum med att ta med utvecklare och visa hur man kan arbeta med entreprenörskap för att knyta näringslivet till utbildningen, berättar Disa.

I webbkursen kommer deltagarna att arbeta på egen hand med stöd och inspiration från ledande forskare och lärare på Södertörns högskola. Kursen riktar sig främst till förskolelärare, lärare i årskurserna F-3 eller årskurs F-4 i specialskolor, lärare i fritidshem, lärare i matematik eller teknik i årskurs 4-6 eller specialskolans årskurs 5-7, lärare som undervisar i grundsärskolan årskurs 1-6. Självklart är lärare i andra ämnen och årskurser välkomna också. Till första träffen kommer även rektorer och skolutvecklare att bjudas in.

Läs mer om kursen och anmäl dig.