Meny

Meny

Vårterminen i kodstugorna!

Nyhet

Kodstugan på Spotify i Göteborg

Ännu en glimrande vårtermin i Kodcentrums kodstugor  är nu avslutad. Från Malmö till Skellefteå har vårens kodstugor som vanligt bjudit på en explosion av fantasifulla idéer och kluriga projekt!

Vad sägs om ett spel där en flygande flodhäst ska fånga tårtor eller ett ritprogram där man kan rita med regnbågsfärg? Det är bara ett litet axplock av alla kreativa skapelser barnen som deltagit i våra kodstugor under våren programmerat. 

Tillsammans med våra fantastiska volontärer har nästan 200 barn mellan 9-13 år fått upptäcka och utforska vad man kan skapa med kod. Terminen i våra kodstugor är nio tillfällen lång och deltagarna får prova på att göra egna animerade berättelser, spel och appar.

Det har även bjudits på nya pedagogiska inslag utvecklade i kodstugorna. I Skellefteå fick barnen undersöka ett glosprogram och klura på vilka delar i programmet som saknades för att det skulle fungera. Ett kul sätt att introducera deltagarna till begrepp som variabler och listor!

Grej of the day i Göteborgs kodstuga

Våra volontärer i Göteborg har infört kodstugans ”Grej of the day” inspirerade av den pedagogiska metoden populär bland lärare, där ett specifikt koncept lyfts fram på ett roligt sätt och får genomsyra tillfället som en röd tråd. Vad sägs till exempel om att lära sig om variabler med hjälp av glasslådor?

I Linköping avslutades terminen med ett spännande besök – roboten Elsa tillsammans med robotexperten Fredrik Löfgren som gjorde barnen så nyfikna att det blev robotsnack hela kodstugetillfället!

Här kan du titta på projekt kodat under vårterminen:

Kodstugornas studios är frivilliga att lägga upp projekt i och därför finns inte alla deltagare eller kodstugor med här.

12 kodstugor till hösten

Kodcentrum har kodstugor landet runt, lokaliserade i Malmö, Göteborg, Linköping, Stockholm, Skellefteå, Umeå, Uppsala och Västerås. I dem utforskar barn programmering och digitalt skapande tillsammans med våra volontärer, kodande förebilder som till vardags är yrkesverksamma inom IT/tech eller studerande. 

Höstterminen startar igen under september – då med ett tillskott av ännu en kodstuga i Göteborg. Tillsammans med vår huvudsponsor Sigma öppnar vi dörrarna till en ny kodstuga på deras huvudkontor i Göteborg. Härliga nyheter som innebär att vi kan ta emot ännu fler kodsugna barn i 12 kodstugor runt om i landet!

Du kan anmäla intresse för ditt barn 9-13 år till en av höstens kodstugor här.

Är du nyfiken på att bli volontär? Läs mer och anmäl dig här.

 

Bilder: Johan Larsson, volontär i Göteborgs kodstuga på Spotify.