Meny

Meny

Tre tunga techprofiler till Kodcentrums styrelse

Blogginlägg

Den 28:e april hölls 2018 års årsstämma där Kodcentrums nya styrelse klubbades igenom och som välkomnade techprofilerna Daniel Sonesson, Elise Lilliehöök och Daniel Hallqvist.


”Det var med glädje vi tog emot valberedningens förslag till nyval som består av en tung tech/ startup trio. De tre nyinvalda ledamöterna är väletablerade i branschen och är ett bra komplement till styrelsen. Tillsammans ger styrelsen Kodcentrum en otroligt stark grund att stå på”, Marie Welin, ordförande Kodcentrum.

Till hösten flyttar programmering och digital kompetens in i de svenska skolorna och här har Kodcentrum en viktig roll som samhällsaktör. Styrelsen har en avgörande roll för föreningens framtid och det är därför otroligt viktigt att ledamöterna har god inblick i såväl tech/ startup branschen som i skolan.

”Vi vill även passa på att tacka avgående ledamöter, Niels Broma, Jannike Kohinoor och Susanne Birgersdotter, för sitt fantastiska engagemang och allt arbete de har lagt ner på föreningen”, Marie Welin, ordförande Kodcentrum. 


Kodcentrums nya styrelsemedlemmar:

 

Daniel Sonesson
Daniel Sonesson är en erfaren entreprenör med gedigen insikt i och mångårig erfarenhet inom talangmarknaden, tech och ledarskap. Idag är Daniel Sonesson VD för SUP46, en av Europas ledande tech startuphubbar som varit hem för bolag som Kry, Natural Cycles, Fishbrain, Instabridge, Funded By Me med flera. Daniel har också under många år varit digital strateg, digital affärsutvecklare och byggare av sina egna bolag. Han beskriver sig själv som en passionerad eldsjäl med stor passion för teknik, vilket också är anledningen till att han vill engagera sig i Kodcentrum. Han är också tvåbarnsfar, springer gärna milen, spelar badminton, tennis och SATSar. Ursprungligen är Daniel från Göteborg men är numer sedan 15 år tillbaka bofast i Stockholm.

Elise Lilliehöök
Elise är en person som med mycket passion lägger tid och engagemang över ett brett spektra. Med en internationell bakgrund och över tio års erfarenhet av att växa och bygga bolag, främst inom tech, är hon nu COO på 29k – ett av Norrsken Foundations egna initiativ. 29k verkar för att med hjälp av digital teknik skala upp metoder inom personlig utveckling som bevisats ha effekt. Elise brinner för att våga lyfta blicken och identifiera goda KPI'er som drivande framgångsfaktorer. Elise är även engagerad i Skolyoga, vars vision är att främja barn och ungdomars hälsa genom yoga i skolan, skriver en bok om värdebaserat beslutsfattande, coachar talare i TEDxStockholm och var värd i den populära svenska tech-podcasten Digital Animo. I Kodcentrum ser Elise fram emot att främja dialogen kring en långsiktigt hållbar relation till programmering, skärmtid och digitalt skapande hos barn och ungdomar. 

Daniel Hallqvist
Daniel driver idag IT-rekryteringsföretaget Safemind som tidigt valde att fokusera på rekrytering av utvecklare och andra roller där programmering är en viktig del. Han har tidigare arbetat som konsult, teamchef och personalchef men har även startat bolag inom HR. Daniel har studerat matematik, datalogi och finansiell ekonomi på Stockholms Universitet och KTH. Daniel vill engagera sig i Kodcentrum för att han ser bristen på utvecklare varje dag i sin vardag och ser även att dessa roller blir allt viktigare. Med sitt stora nätverk inom näringslivet och tech-Sverige, hoppas Daniel på att kunna bidra till att utveckla Kodcentrum och väcka intresset för programmering i ung ålder.