Meny

Meny

Utlysning av kortare uppdrag - matematik och programmering

Blogginlägg

Vill du inspirera elever till problemlösning med matematik och programmering?    

Från och med i höst ingår programmering i grundskolans kursplaner för matematik och teknik – och som en del av digital kompetens inom övriga skolämnen. Kodcentrum har ett uppdrag att stödja elever och lärare utan tidigare erfarenhet av programmering när de nu ska ta steget och börja skapa med kod i skolan.

Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla ett pedagogiskt material som kombinerar matematik och programmering för lekfulla och roliga utmaningar i problemlösning. Vi tror att du är lärare, pedagog eller lärarstudent. Du kan skapa utmaningar som är vardagsnära, inkluderande och relevanta för elever i årskurs 4-6. De behöver vara tydligt kopplade till kursplanen i matematik och även möjliga att använda för ämnesintegrerad undervisning. Utmaningarna ska gå att lösa med digitala verktyg för visuell programmering, t ex Scratch.

Du kommer att jobba självständigt men med stöd av Kodcentrums kansli i Stockholm. Du behöver själv inte vara baserad i Stockholm, så länge du kan delta i regelbundna avstämningsmöten med kansliets pedagog.

Vi tror att du har:

  • relevant examen eller pågående studier inom pedagogik och/eller matematik eller ingenjörsutbildning
  • erfarenhet av att utveckla pedagogiskt material, gärna inom matematik och/eller programmering,
  • god förståelse för grundskolans läroplan och hur den kan omsättas i praktiken,
  • förmåga att arbeta självständigt och strukturerat efter en projektplan,
  • erfarenhet av programmering och programmeringsverktyg för barn,
  • förmåga och intresse av att möta och ta till vara på barns idéer och kreativitet.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under tre månader.Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt enligt överenskommelse.


För frågor, kontakta Ronnie Schmidt, generalsekreterare, på ronnie@kodcentrum.se alt.
0707-629700.

Skicka din ansökan till ronnie@kodcentrum.se senast den 7 september 2018. Intervjuer sker löpande.

Genom att ansöka till tjänsten godkänner du behandling av dina personuppgifter i enlighet med Kodcentrums Integritetspolicy

 

Om Kodcentrum

Kodcentrum är en ideell förening som helt gratis inspirerar och introducerar barn till programmering och digitalt skapande. Föreningen drivs av en ideell styrelse och ett kansliet med 6 medarbetare, baserade på Norrsken House i Stockholm, samt ett hundratal volontärer från IT-sektorn.

Kodcentrum arbetar för att alla barn ska få möjlighet att prova på, inspireras och utforska den digitala världens möjligheter oavsett bakgrund, skola eller tillgång till förkunskap och digital teknik. Detta gör vi främst via tre verksamhetsområden:

  • Kodstugor, terminslång fritidsverksamhet för barn 10-12 år som leds av volontärer
  • Kodboken.se, vår sajt där vi delar pedagogiskt material, tips och inspiration
  • Koda i skolan, pedagogiskt material och lärarfortbildande aktiviteter som riktar sig till grundskolans årskurs 4-6

Kodcentrum verkar för att bredda bilden av vem som jobbar med programmering och vad som är möjligt att skapa med kunskaper inom programmering och digitalt skapande.