Meny

Meny

Vi söker en projektkoordinator som brinner för barns rättigheter

Blogginlägg

Foto: Maria Uhr

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod. Vi samlar ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor.

Nu expanderar vi och letar därför efter en projektkoordinator till vårt kansli på fantastiska Norrsken House i Stockholm med start under våren 2018. Du välkomnas till en modern och flexibel arbetsplats, till ett team bestående av fyra personer och över 100 volontärer på distans. Du är delaktig i samtliga verksamhetsområden inom Kodcentrum såsom t.ex. våra Kodstugor, Kodboken.se och Koda i skolan. Tjänsten är en visstidsanställning om 100% på minst 6 månader med möjlighet till förlängning.

 Vi söker dig som…:

… brinner för barn och ungas rättigheter

… är nyfiken på frågor inom tech/IT

… trivs med att arbeta självständigt såväl som i team

… gillar att strukturera, planera, utveckla och utvärdera processer i projekt

… finner det naturligt att bygga och upprätthålla goda relationer med många

… är en van användare av Excel, Word och Powerpoint

… är prestigelös och kan med lätthet skifta mellan uppgifter av varierande svårighetsgrad

… gärna har erfarenhet av digital kommunikation

I rollen som projektkoordinator stöttar du de verksamhetsansvariga inom respektive område, men med ett huvudsakligt ansvar för att underhålla och kvalitetssäkra våra 12 kodstugor i åtta städer runt om i Sverige. Det innebär att du samordnar de över 100 volontärer som är engagerade i kodstugorna och ansvarar för samtliga kontakter i städerna som är nödvändiga för kodstugornas utveckling. Du deltar och assisterar även i andra events som arrangeras tillsammans med våra samarbetspartners, såsom exempelvis hackathons och workshops, samt bidrar till utvecklingen av vår digitala plattform Kodboken.se.

Tjänsten inkluderar vissa resor inom Sverige. I enstaka fall krävs kvällsjobb då vissa av våra aktiviteter sker efter arbetstid.

Vi erbjuder:

  • En inspirerande arbetsplats med tydliga utmaningar och ansvarsområden.
  • En arbetsroll i vilken vi är måna om din personliga utveckling, hälsa och är lyhörda kring dina drivkrafter, åsikter och tankar.
  • En möjlighet att få erfarenhet från såväl ideell sektor som näringsliv och offentlig sektor då Kodcentrum samverkar med alla dessa sektorer. Kodcentrum samarbetar bland annat med företag som Microsoft, Spotify, Informator, Sigma IT och Ericsson.
  • En pulserande och positiv arbetsmiljö i Norrsken House i centrala Stockholm - 2400 kvadratmeter fyllda med entreprenörer som har gemensamt att de har idéer kring hur vi ska lösa lokala som globala samhällsutmaningar på ett innovativt sätt.

Kontakt:
Personligt brev + CV skickas till ronnie@kodcentrum.se senast den 2018-01-31. Intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten så vänligen kontakta vår generalsekreterare Ronnie Schmidt på ronnie@kodcentrum.se alt.0707-629700.

Kodcentrum sparar endast ditt personliga brev och ditt CV tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas ditt personliga brev och ditt CV från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Kodcentrums kansli.