Meny

Meny

Vi söker en projektledare med intresse för digital demokrati

Blogginlägg

 

Är du nyfiken på frågor runt digital demokrati, digitalisering och IT/tech och vill jobba för barn och ungas rätt till likvärdig utbildning? Då kan projektledare hos Kodcentrum vara perfekt för dig.

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod. Vi brinner för att alla barn ska få möjlighet att prova på, inspireras och utforska den digitala världens möjligheter oavsett bakgrund, skola eller tillgång till förkunskap och digital teknik. För att nå långsiktiga resultat samlar vi ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor.

Vår vision är att alla barn ska ha samma förutsättningar att lära sig programmering och digitalt skapande. Målet med vår verksamhet är att ge varje barn möjligheten, självförtroendet och förmågan att skapa med kod.

Vi har flera spännande projekt på gång och letar en projektledare till vårt kansli. Som projektledare har du i nära samarbete med en kollega ett helhetsansvar för verksamhetsområdets mötesplatser som innefattar både fortlöpande och enstaka aktiviteter som kurser och barnhack, både fysiskt och digitalt. Tillsammans ansvarar, planerar och utvärderar ni projekt fortlöpande och jobbar även med processutvecklingen av mötesplatser. En viktig komponent är samordning och engagemang av Kodcentrums ca 150 volontärer som är våra kodhjältar. Och, det ingår en hel del samverkan med våra sponsorer och samarbetspartners som skolor, kommuner, science centers och andra föreningar.

 

Vi söker dig som:

  • Brinner för barn och ungas rätt till likvärdig utbildning och är nyfiken på frågor inom digitalisering och IT/tech.
  • Är lösningsorienterad, klarar av snabba puckar och trivs med att arbeta självständigt såväl som i ett mindre team.
  • Har erfarenhet av att strukturera, planera, driva, utveckla och utvärdera projekt/event. 
  • Är van att navigera digitala verktyg och program.
  • Är prestigelös och kan med lätthet skifta mellan uppgifter av varierande svårighetsgrad
  • Finner det naturligt att bygga och upprätthålla goda relationer, både digitalt, i möten och på scen.

Vi erbjuder:

  • En inspirerande, fartfylld och värderingsdriven arbetsplats där barns rätt till likvärdig utbildning står i fokus.
  • En möjlighet att få erfarenhet från såväl ideell sektor som näringsliv och offentlig sektor då Kodcentrum samverkar bland annat med företag som Microsoft, Spotify, Schibsted, Sigma IT Consulting och Ericsson, samt med kommuner, bibliotek, skolor, universitet/högskolor och ideell sektor.
  • En arbetsroll med stor frihet under ansvar och ett varierande uppdrag med stort mandat där vi är lyhörda kring dina drivkrafter, åsikter och tankar.
  • Välkomnande arbetsmiljö centralt i Stockholm, kompetensutveckling, bra försäkringar och friskvårdsbidrag.

Tjänsten är en projektanställning på 100% t o m årsskiftet 2021, med chans till förlängning.

Tillträde sker så snart som möjligt och vi genomför intervjuer löpande.

Tjänsten inkluderar vissa resor inom Sverige och en del kvälls- och helgarbete då en del av våra aktiviteter sker efter arbetstid.

Kodcentrum vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Läs mer om Kodcentrum på www.kodcentrum.se och vår sajt www.kodboken.se.

Varmt välkommen att mejla din ansökan i form av cv och personligt brev senast måndag den 14 december till disa@kodcentrum.se.

 

Kontakt för frågor:

Disa Jernudd

Generalsekreterare

0763-056501 disa@kodcentrum.se

Kodcentrum sparar endast ditt personliga brev och ditt CV tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas ditt personliga brev och ditt CV från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Kodcentrums kansli.