Meny

Meny

Vikarierande projektledare

Blogginlägg

Vi söker en vikarierande projektledare som brinner för barns rättigheter.

Kodcentrum är en ideell förening som gratis introducerar barn till programmering och digitalt skapande, samtidigt som vi breddar bilden av vem som kan programmera och vad som är uppbyggt av kod.  Vi samlar ideella krafter, skolor, myndigheter, kommuner och näringsliv för att stärka barns digitala kunskaper och förmågor.

En av våra projektledare ska vara föräldraledig och vi letar därför efter en vikarierande projektledare till vårt kansli på Norrsken House i Stockholm. Du välkomnas till en modern och flexibel arbetsplats, till ett team bestående av sex personer och ca 200 volontärer på distans. Ditt främsta verksamhetsområde kommer att vara våra mötesplatser Kodstugor och barnhackatons.

Tjänsten är ett vikariat om 100% till december 2019 med chans till förlängning. Tillträde sker så snart som möjligt.

 

Som projektledare har du i nära samarbete med en kollega, med samma roll, ett helhetsansvar för verksamhetsområdets uppfyllande. Tillsammans ansvarar, planerar och utvärderar ni den dagliga driften och processutvecklingen av verksamhetsområdet Mötesplatser. Projektledarnas uppgifter innefattar bland annat att ha kontroll över hur projekten fortlöper och kunna sätta in åtgärder om något inte går som det ska. 

Det innebär bland annat att ni underhåller och kvalitetssäkrar våra 13 kodstugor i åtta städer runt om i Sverige och samverkar med de över 200 volontärer som är engagerade i kodstugor och barnhackathons. Ni ansvarar för samtliga kontakter i städerna som är nödvändiga för kodstugornas utveckling. Ni är även engagerade i andra events som arrangeras tillsammans med våra samarbetspartners, såsom exempelvis hackathons och workshops, samt bidrar till utvecklingen av vår digitala plattform Kodboken.se. Ni har till uppgift att engagera och motivera våra volontärer och samarbetspartners så att de utför ett bra arbete och levererar rätt sak i rätt tid, till rätt kvalité.

Till er hjälp har ni ett kansli bestående av en pedagogiskt ansvarig, en redaktör för vår pedagogiska plattform kodboken.se, en kommunikatör, en generalsekreterare med insamlingsansvar samt en verksamhetschef. 

Tjänsten inkluderar vissa resor inom Sverige. I enstaka fall krävs kvällsarbete då vissa av våra aktiviteter sker efter arbetstid.

 

Vi erbjuder:

  • En inspirerande arbetsplats med tydliga utmaningar och ansvarsområden.
  • En arbetsroll i vilken vi är måna om din personliga utveckling, hälsa och är lyhörda kring dina drivkrafter, åsikter och tankar.
  • En möjlighet att få erfarenhet från såväl ideell sektor som näringsliv och offentlig sektor då Kodcentrum samverkar med alla dessa sektorer. Kodcentrum samarbetar bland annat med företag som Microsoft, Spotify, Sigma IT och Ericsson.
  • En pulserande och positiv arbetsmiljö i centrala Stockholm
  • chans att påverka, kompetensutveckling, bra försäkringar och friskvårdsbidrag

 

 Vi söker dig som:

  • Brinner för barn och ungas rättigheter.
  • Är nyfiken på frågor inom tech/IT.
  • Trivs med att arbeta självständigt såväl som i team.
  • Är lösningsorienterad och klarar av snabba puckar.
  • Har en förmåga att strukturera, planera, utveckla och utvärdera processer.
  • God analytisk förmåga.
  • Finner det naturligt att bygga och upprätthålla goda relationer, både digitalt, i möten och på scen.
  • Är en van användare av Excel, Word och Powerpoint.
  • Är prestigelös och kan med lätthet skifta mellan uppgifter av varierande svårighetsgrad.

Ansök här!

Kontakt:
I denna rekrytering sammanarbetar vi med Harvey Nash. Personligt brev + CV skickas till ansokan@harveynash.se senast den 2018-11-26. Ange ref nr AOIE-044433. Intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten så vänligen kontakta vår styrelseordförande Marie Welin, marie@kodcentrum.se telefon: 072-2223832 eller Malin Mella konsult på Harvey Nash,  malin.mella@harveynash.se telefon: 073-7731344.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kodcentrum sparar endast ditt personliga brev och ditt CV tills den utlysta tjänsten är tillsatt. När tjänsten är tillsatt så raderas ditt personliga brev och ditt CV från våra system och uppgifterna hanteras under ansökningsperioden endast av personer på Kodcentrums kansli.