Meny

Meny

Styrelse

Kodcentrums styrelse är inte arvoderade för sina uppdrag, det är en helt ideell insats. Styrelsen är sammansatt för att ha en bred kompetens och med representanter och erfarenheter från IT-sektorn, näringslivet i allmänhet, start-ups, ideell sektor, pedagogik och kommunikation.

 

 Marie Welin
Marie Welin, ordförande
Marie är auktoriserad revisor och civilekonom med lång erfarenhet av revision och rådgivning för ideella föreningar och stiftelser. Som ansvarig för PwCs revisions- och rådgivningstjänster till Ideell sektor har Marie bland annat drivit seminariedagen Ideellt Forum och varit huvudansvarig partner för PwCs samhällsengagemang.

Jenny Melander, vice ordförande i Kodcentrums styrelse
Jenny Melander
, vice ordförande
Jenny har en civilingenjörsexamen i datateknik och är mjukvaruutvecklare på Tobii AB med erfarenhet från ett antal föreningsstyrelser inom ideell sektor. Jenny är volontär i Kodcentrums kodstuga i Sundbyberg och har en tvärkompetens med intresse för programmering och pedagogik. 

Niels Bosma, kassör i Kodcentrums styrelse
Niels Bosma
, kassör
Niels är en entreprenör med brinnande intresse för att lära barn programmering. Niels har en examen i datavetenskap och mångårig erfarenhet av att bygga bolag och produkter som förenklar tillvaron. Han är medgrundare till Offerta och Tessin.

Jannike Kohinoor
Jannike Kohinoor, ledamot
Jannike arbetar som förstelärare med inriktning mot IKT på Mälarhöjdens skola, och har ett stort intresse för digitala verktyg och skolutveckling. 2015 blev Mälarhöjdens skolas IKT-grupp utnämnda till Årets lärarlag i Stockholm, för deras arbete med digitala verktyg i undervisningen. Jannike bloggar på UrFlippat, en blogg för Pedagog Stockholm. 

Katarina Gustafsson
Katarina Gustafsson
, ledamot
Katarina är programledare för ledarskapsprogrammet Ung Med Makt på Ideell Arena, som jobbar med att utveckla ledarskap inom ideell sektor. Katarina har flerårig erfarenhet som processledare för idéutveckling, organisationsutveckling och strategier för förändringsarbete, med särskild kunskap inom demokrati och normkritiskt arbete.  


Maria Fabricius, ledamot i Kodcentrums styrelse
Maria Fabricius
, ledamot
Maria är kreativ chef på Mindmakers PR och har en kandidatexamen i public relations och franska. Maria har flerårig erfarenhet från några av Sveriges främsta byråer, ett brinnande intresse för språk samt erfarenhet från styrelsearbete i ideell sektor. Hennes förkärlek till HTML och CSS resulterade i en utbildning till diplomerad webmaster vid Folkuniversitetet.

Sebastian Stjern, ledamot i Kodcentrums styrelse
Sebastian Stjern
, ledamot
Sebastian är PR-konsult på Westander, med en civilingengörsexamen och bakgrund inom socialt entreprenörskap som grundare av företaget The Fair Tailor. Sebastian har erfarenhet av föreningsarbetet från SE Forum och Föreningen för samhällsentreprenörskap.

Susanne Birgersdotter, ledamot i Kodcentrums styrelse
Susanne Birgersdotter
, ledamot
Susanne är entreprenör som startade det egna appbolaget vid köksbordet då hennes dotter behövde en matteapp och Susanne beslutade sig för att göra den själv. Susanne har expertis och erfarenhet inom coaching, kundrelationer, försäljning och ledarskap. Idag jobbar hon med visionen att göra appar som skapar verkliga livserfarenheter där varje användare interagerar med sin smartphone.  

 


Valberedning

Hannah Pettersson, Key Account Manager Mattecentrum

Kodcentrums valberedning tar gärna emot rekommendationer på lämpliga kandidater till den nästa års valberedningsarbete. Maila till valberedningen@kodcentrum.se.