Meny

Meny

Styrelse och styrdokument

Kodcentrums styrelse är inte arvoderade för sina uppdrag, det är en helt ideell insats. Styrelsen är sammansatt för att ha en bred kompetens och med representanter och erfarenheter från IT-sektorn, näringslivet i allmänhet, start-ups, ideell sektor, pedagogik och kommunikation.


Inger Tegelström, ordförande
Inger är rektor och verksamhetsutvecklare på Academedia. Inger har alltid varit intresserad av digitalisering och implementering av media i skolan. Hon var med för ett antal år sedan och drev på i debatten när programmering lyftes som en viktig fråga för skolan. Inger var redan då övertygad om att programmering skulle integreras i övriga ämnen. Hon ställde då frågan om kodning är framtidens språk, men idag är programmering nutidens språk.

inger@kodcentrum.se

 
Daniel Eidhagen, vice ordförande
Är förändringsagent, utvecklingsledare och grundare av företaget AD Tillsammans AB. Han är grym på strategisk utveckling och har en lång och gedigen erfarenhet från både stora och små ideella föreningar. Daniel samarbetar ofta med kommuner och har vana att jobba i hybrid mellan näringsliv, offentlig sektor och föreningsliv.  

 

Elise Lilliehöök, kassör
Elise har en internationell bakgrund och över tio års erfarenhet av att växa och bygga bolag, främst inom tech. Nu är hon COO på 29k – som verkar för att med hjälp av digital teknik skala upp metoder inom personlig utveckling som bevisats ha effekt. Elise är även engagerad i Skolyoga, vars vision är att främja barn och ungdomars hälsa genom yoga i skolan, skriver en bok om värdebaserat beslutsfattande, coachar talare i TEDxStockholm och var värd i den populära svenska tech-podcasten Digital Animo. 

 

Andreas Agerblad, ledamot
Andreas jobbar med strategi och maskininlärning på Spotify och har tidigare erfarenhet som managementkonsult från Ericsson. Han har pluggat datateknik på KTH och företagsekonomi på Stockholms Universitet. Andreas har även flera års erfarenhet som volontär från olika kodstugor i Stockholm, han hjälper även till att utveckla material till Kodboken och har mycket god insikt i föreningens arbete. 

 

Carolina Rattur Lindstedt, ledamot
Carolina ansvarar för intern- och extern kommunikation inom industriföretaget ABB:s enhet Process Industries i norra Europa, där hon är särskilt inriktad på frågor som rör det det digitala erbjudandet. Hennes arbete inkluderar bland annat kommunikations- och kanalstrategi, innehållsskapande, konsumentbeteende, varumärkeskännedom och marknadsföringskampanjer. Carolina har en magisterutbildning i företagsekonomi med inriktning marknadsföring vid Mälardalens Högskola i Sverige.

 

Ariella Rotstein Gille, ledamot
Att starta upp nya tjänster och roller med förändring och kulturförflyttningar som centrala delar har varit en röd tråd genom de uppdrag Ariella har tagit sig an. Hon har bred bakgrund inom digital marknadsföring, varumärkes- och affärsutveckling och ligger bland annat bakom utvecklingen av produktserien ICA "I love eco" samt har varit med och startat Afound, ett av H&Ms senaste koncept. Ariella jobbar just nu på ICA som Co-lead på ICAx, en innovationshub, där hon är med och leder en innovationsresa inom ICA.

Samuel Genheden, ledamot
Samuel jobbar på AstraZeneca som kodare och forskare inom AI. Han är docent i beräkningsbaserad kemi, men har även utvecklat kod för Volvo lastvagnar. Samuel har varit volontär i Kodcentrum i många år, har utvecklat pedagogiskt material för Kodboken.se och är drivande i Göteborgs lokalkommitté. Han brinner för volontärskap och (ut)bildning, och kopplar gärna av med en tjock bok.

Joke Palmkvist, ledamot

Joke är en språklärare som sedan början av 90-talet arbetat med skolans digitalisering – och de senaste åren inom Tech-branschen. "Jag tror vi behöver bli fler som är nyfikna på den digitala världen – och då är det särskilt viktigt att så många barn som möjligt upptäcker glädjen i att koda; och funderar på en framtid inom Tech. Jag vill hjälpa till att öppna så många dörrar som möjligt till en digitala världen."

Diana Africano Clark, ledamot

Diana är en kreativ ledare som närmar sig design-, affärs- och ledarskapsutmaningar med fokus på användarcentrerade processer, inkludering och mångfald. Diana har bred internationell erfarenhet som konsult och har genom sin yrkeskarriär följt den digitala utvecklingen från olika perspektiv som ledare, designer, forskare och pedagog. Idag är Diana UX chef på Kivra, där hon leder ett design team och jobbar med strategiska frågor. 

 

Styrdokument


Mål och vision

Stadgar

Verksamhetsberättelse 2020

Årsredovisning

Årsmötesprotokoll 2021

Inkluderingspolicy

Integritetspolicy

Policy för visselblåsning

Uppförandekod

Volontärpolicy

Policy personliga utlägg & ersättning

Valberedningspolicy och årscykel


Valberedning

Marie Welin
Katarina Gustafsson
Sanna Fagerlund

Kodcentrums valberedning tar gärna emot rekommendationer på lämpliga kandidater till den nästa års valberedningsarbete. Mejla till valberedningen@kodcentrum.se


Trygghetsombud

Du kan kontakta våra trygghetsombud om du har frågor eller synpunkter angående tryggheten i våra kodstugor, på våra barnhack och andra aktiviteter. Det är även trygghetsombudet du ska kontakta om det har uppstått oegentligheter, mer information om hur du går tillväga finner du i våra riktlinjer för visselblåsning. 

Daniel Eidhagen, vice ordförande, Trygghetsombud Förening

Trygghetsombud kansli, trygghetsombud@kodcentrum.se

Andreas Agerblad, trygghetsombud styrelse, trygghetsombud.styrelse@kodcentrum.se