Meny

Meny

Styrelse och styrdokument

Kodcentrums styrelse är inte arvoderade för sina uppdrag, det är en helt ideell insats. Styrelsen är sammansatt för att ha en bred kompetens och med representanter och erfarenheter från IT-sektorn, näringslivet i allmänhet, start-ups, ideell sektor, pedagogik och kommunikation.

 Marie Welin
Marie Welin, ordförande
Marie är auktoriserad revisor och civilekonom med lång erfarenhet av revision och rådgivning för ideella föreningar och stiftelser. Som ansvarig för PwCs revisions- och rådgivningstjänster till Ideell sektor har Marie bland annat drivit seminariedagen Ideellt Forum och varit huvudansvarig partner för PwCs samhällsengagemang.

marie@kodcentrum.se

 

Jenny Melander, vice ordförande i Kodcentrums styrelse
Jenny Melander
, vice ordförande
Jenny har en civilingenjörsexamen i datateknik och är mjukvaruutvecklare på Tobii AB med erfarenhet från ett antal föreningsstyrelser inom ideell sektor. Jenny är volontär i Kodcentrums kodstuga i Sundbyberg och har en tvärkompetens med intresse för programmering och pedagogik. 

Katarina Gustafsson
Katarina Gustafsson
, ledamot
Katarina är programledare för ledarskapsprogrammet Ung Med Makt på Ideell Arena, som jobbar med att utveckla ledarskap inom ideell sektor. Katarina har flerårig erfarenhet som processledare för idéutveckling, organisationsutveckling och strategier för förändringsarbete, med särskild kunskap inom demokrati och normkritiskt arbete.  


Maria Fabricius, ledamot i Kodcentrums styrelse
Maria Fabricius
, ledamot
Maria är grundare av pr-byrån Number10 där hon även är kreativ chef. Maria har flerårig erfarenhet från några av Sveriges främsta byråer och har ett brinnande intresse för teknik. Detta intresse har bland annat givit liv åt tech-utbildningen Innovation Academy, som hon och byråpartnern Caroline Lidman driver. Maria har även grundat The Collective, ett initiativ som uppmuntrar samarbete mellan människor från olika branscher och bakgrunder.Maja Stridsberg, ledamot
Maja är PR-konsult på Westander Hållbarhet, där hon är särskilt inriktad på opinionsbildning kring frågor som rör utbildning, arbetsmarknad och digitalt utanförskap. Tidigare har hon bland annat arbetat på den ideella föreningen Rättviseförmedlingen. Maja har en kandidatexamen i reklam och pr och en utbildning i digital strategi från Hyper Island.

 
David Sundelius, ledamot
David är agil coach på ProAgile AB och arbetar med att utveckla organisationer för att snabbare anpassa sig efter framtidens behov. I grunden är han civilingenjör med ett starkt intresse för ideell verksamhet, med flera års erfarenhet inom studentrörelsen. David är även volontär i kodstugan i Göteborg.

 

Daniel Sonesson, ledamot
Daniel Sonesson är en erfaren entreprenör med gedigen insikt i och mångårig erfarenhet inom talangmarknaden, tech och ledarskap. Idag är Daniel Sonesson VD för SUP46, en av Europas ledande tech startuphubbar som varit hem för bolag som Kry, Natural Cycles, Fishbrain, Instabridge, Funded By Me med flera. Han beskriver sig själv som en passionerad eldsjäl med stor passion för teknik, vilket också är anledningen till att han vill engagera sig i Kodcentrum. 

 

Elise Lilliehöök, ledamot
Elise har en internationell bakgrund och över tio års erfarenhet av att växa och bygga bolag, främst inom tech.Nu är hon COO på 29k – som verkar för att med hjälp av digital teknik skala upp metoder inom personlig utveckling som bevisats ha effekt. Elise är även engagerad i Skolyoga, vars vision är att främja barn och ungdomars hälsa genom yoga i skolan, skriver en bok om värdebaserat beslutsfattande, coachar talare i TEDxStockholm och var värd i den populära svenska tech-podcasten Digital Animo. 

 

Daniel Hallqvist, ledamot
Daniel driver idag IT-rekryteringsföretaget Safemind som tidigt valde att fokusera på rekrytering av utvecklare och andra roller där programmering är en viktig del. Han har tidigare arbetat som konsult, teamchef och personalchef men har även startat bolag inom HR. Daniel har studerat matematik, datalogi och finansiell ekonomi på Stockholms Universitet och KTH. 

 

Styrdokument


Årsredovisning 2017

Årsmöte 2017

Verksamhetsberättelse 2018

Stadgar

Integritetspolicy

Riktlinjer visselblåsning

Uppförandekod

Volontärpolicy


Valberedning

Hannah Pettersson
Niels Bosma
Jannike Kohinoor

Kodcentrums valberedning tar gärna emot rekommendationer på lämpliga kandidater till den nästa års valberedningsarbete. Maila till valberedningen@kodcentrum.se. 

 


Trygghetsombud

Du kan kontakta våra trygghetsombud om du har frågor eller synpunkter angående tryggheten i våra kodstugor, på våra barnhack och andra aktiviteter. Det är även trygghetsombudet du ska kontakta om det har uppstått oegentligheter, mer information om hur du går tillväga finner du i våra riktlinjer för visselblåsning. 

Marie Welin, ordförande, marie@kodcentrum.se

Jessica Berglund, trygghetsombud kansli, trygghetsombud@kodcentrum.se

David Sundelius, trygghetsombud styrelse,
trygghetsombud.styrelse@kodcentrum.se