Meny

Meny

Stödföretag

undefined

"I en uppkopplad värld är det viktigt att unga får chansen att tidigt att lära sig programmering och kodning på ett bra och roligt sätt. Vi möter en spännande framtid där kunskapen om digitaliseringen kommer att spela en stor roll i det hållbara samhället. Med sitt arbete ger Kodcentrum unga förutsättningar att vara med och bidra till utvecklingen på riktigt."

Björn Rosengren, VD ABB Sverige

 

"Barn och ungdomar är morgondagens framtid, och för oss är det viktigt att stödja initiativ som kan bidra till just det. Embracer Group vill bygga något långvarigt och beständigt. För att lyckas med det behöver vi också säkra återväxten i vår bransch och skapa intresse för digitalt skapande och programmering. Kodcentrum gör ett fantastiskt arbete med att öka medvetenhet och nyfikenhet för programmering och digitalisering hos barn och lärare, tillsammans med dem kan vi vara med och bidra till morgondagens framtid."

Beatrice Flink Forsgren, Head of Brand & Communication

 
”Genom att bli stödpartner för Kodcentrum är vi med och ser till att 100 000 killar och tjejer i åldern 10-12 år introduceras för kodning under de närmsta åren. Informators mission är att utveckla Sveriges position som framstående IT-nation och genom Kodcentrum är vi med och skapar förutsättningar för en framtid där Sverige är världsledande inom mjukvaruproduktion”. 

Pelle Börjesson, Sales & Marketing Director på Informator Utbildning

 

“Som en mångfaldig, global organisation känner vi ett ansvar för att bidra till att ungdomar, oavsett bakgrund, ges samma möjligheter på den framtida arbetsmarknaden. Vi ser att efterfrågan på kompetens inom programmering och kodning är enorm, och den kommer att växa sig allt större och omfatta alla delar inom arbetslivet. Att främja lika möjligheter för kreativa och talangfulla ungdomar i en föränderlig och alltmer digitaliserad värld ligger därför helt i linje med vår vision inom CSR och vi är stolta över möjligheten att få samarbeta med Kodcentrum.”

Fredrik Lindqvist, Managing Partner och Ebba Perman Borg, Counsel och Community Investment Sponsor, Linklaters Advokatbyrå AB

 

"Som digital bank är vi är beroende av framtida kompetens inom IT, och därför vill vi också bidra till återväxten i branschen. Tillsammans med Kodcentrum kan vi vara med och stärka flickors och pojkars förutsättningar för att odla sitt tekniska intresse genom att ge dem tid, stöd och förebilder."

Johan Tidestad, Kommunikationschef Nordnet

 

”Att få ge varenda barn möjligheten att utforska digitala färdigheter är något SAP står för. Genom att ge en introduktion till kodning, kreativitet och tänkande i olika format, hoppas vi öka barns självförtroende inom dessa områden. Genom att stödja Kodcentrum ger vi barn ett sammanhang som främjar kreativitet, ge professionella förebilder och ett första steg till att vara en av de kompetenta framtida anställda som vi behöver inom en nära framtid,” CSR ansvarig på SAP Sverige.