Meny

Meny

Hela familjen kodar!

Under Kodcentrums Familjehack är hela familjen välkommen. Tillsammans med oss och våra volontärer får ni en introduktion till programmering och hur ni kan koda i verktyget Scratch.

Familjehack kan vara digitala, då hur många som helst kan vara med. Livesändningen sker via Kodboken.se, där ni även hittar chatten som våra volontärer finns på för att stötta och svara på frågor. När Familjehacket startar går ni in på Kodboken och kommer då att se livesändningen på förstasidan.

Andra gånger sker Familjehacken hos någon av våra partners och då finns det ett antal platser tillgängliga. Vid sådana tillfällen finns det volontärer på plats.

Verktyget vi använder är dock alltid Scratch.

Du hittar datumen för våra familjehack i vårt kalendarium.

  • För vem: barn upp till 13 år och deras nyfikna föräldrar.
  • Hur: en del familjehack har vi hos våra sponsorer och andra livesänds på Kodboken, Youtube och Facebook.
  • Längd: familjehacken är totalt 1,5 timme. Vi börjar med en live-introduktion ca. 40 min, sedan kodar ni på egen hand och får hjälp av våra volontärer via vår chatt på kodboken.se
  • För att koda behöver du: dator eller surfplatta (med externt tangentbord) och uppkoppling. Det är inget krav att ha ett konto i Scratch, det går att koda utan det, men då kan du inte spara eller dela ditt projekt. Skapa ett konto i Scratch.

Kodcentrums aktiviteter är alltid gratis!