Meny

Meny

Stöd för pedagoger

Söker du tips och inspiration till hur du kommer igång med programmering i skolan? Eller vill du ha hjälp att förbereda dig inför aktiviteten Koda på fritids?

Boka in dig på ett av Kodcentrums webbinarium för lärare och pedagoger. Vi ser till att du känner dig bekväm och trygg med att leda digitalt skapande och utbildning med Scratch.

Dessa webbinarier är förberedande för att delta i våra aktiviteter för barn i skola och på fritids. Du möter Kodcentrums pedagoger och får praktiska tips inför aktiviteten. Ska ni delta i våra livehack visar vi hur ni använder programmeringsverktyget Scratch.

 

När

Vad

Torsdag 25 november kl. 9.30-10.30 Introduktion för pedagoger
Torsdag 2 december kl. 9.30-10.30 Introduktion för pedagoger
Fredag 10 december kl. 9.30-10.30 Introduktion för pedagoger

Anmäl dig till en introduktion för pedagoger.

Utforska programmering

Här får du utforska hur programmering kan användas i undervisningen tillsammans med lärarkollegor och volontärer med lång erfarenhet av att lära ut programmering till barn. Materialet som vi använder är anpassat till läroplanen för årskurs 3-6.

Under våra webbinarium får du prova på praktiska uppgifter i programmering som kan användas i matematik och teknik så väl som ämnesintegrerat med ämnen som svenska, samhällskunskap och NO samt självklart på fritids. Vi använder främst kodarverktyget Scratch men testar även andra programmeringsmiljöer samt datorfria lekar och övningar.

Har du inte möjlighet att vara med på något webbinarium? 

Kolla in vårt material Koda i skolan som är speciellt utvecklat för att användas i klassrummet. Följ @kodcentrum i sociala medier så får du tips om lärarhack och kul material från kodboken.se

 

Filmen är producerad av Myrén Film