Meny

Meny

Hela familjen kodar!

Under Kodcentrums Familjehack är hela familjen välkommen, det är alltid gratis. Tillsammans med oss och våra volontärer får ni en introduktion till programmering och hur ni kan koda i verktyget Scratch.

Fysiska familjehack

Familjehacken kan ske hos någon av våra partners och då finns det ett antal platser tillgängliga. Vid sådana tillfällen finns det volontärer på plats för att stötta och svara på frågor.

Digitala familjehack

Familjehack är under hösten 2021 digitala, och då hur många som helst kan vara med. Livesändningen sker via Kodboken.se/live, där ni även hittar chatten som våra volontärer finns på för att stötta och svara på frågor.

Verktyget vi använder är alltid Scratch, som är helt gratis att använda.

Familjehack hösten 2021

  • För vem: barn 8-13 år och deras nyfikna föräldrar.
  • Hur:kodboken.se/live.
  • Längd: 1,5 timme. Vi börjar med en live-introduktion ca. 40 min, sedan kodar ni på egen hand och får hjälp av våra volontärer via vår chatt på kodboken.se. I slutet tittar vi tillsammans på några av de projekt som har lämnats in.
  • För att koda behöver du: dator eller surfplatta (med externt tangentbord) och uppkoppling. Det är inget krav att ha ett konto i Scratch, det går att koda utan det, men då kan du inte spara eller dela ditt projekt. Skapa ett konto i Scratch.

Datum och teman

28 november kl. 14.00-15.30
Tema musik tillsammans med Spotify, koda ditt eget instrument och skriv egna låtar. OBS! Denna aktivitet är på engelska, men i chatten kan du ställa frågor både på svenska och engelska.

12 december kl. 14.00-15.30
Tema julkort tillsammans med Schibsted, vi skapar digitala julkort som barnen kan skicka till nära och kära.

Du hittar alla våra övriga aktiviteter och datum i vårt kalendarium.

Kodcentrums aktiviteter är alltid gratis!