Meny

Meny

Koda i skolan

Vill du komma igång med programmering i klassrummet har vi det du behöver.

Koda i skolan är ett pedagogiskt material för lärare som vill komma igång och arbeta kreativt med programmering och digitala verktyg i skolan. 

På kodboken.se hittar du Koda i skolan, ett läromaterial med utmaningar kopplade till skolämnen så som matematik, teknik, svenska, samhällskunskap och musikVi använder främst blockprogrammeringsverktyget Scratch som vi kombinerar med datorfria lekar och övningar! Läs om Scratch och GDPR här.

Film producerad av Myrén Film AB.


Lärarwebbinarium

För att möta de nya behov av fjärr- och distansundervisning lanserar Kodcentrum nu en serie med webbinarier där vi i tipsar om hur du kan använda Kodboken och Scratch som en del av dina digitala lektioner.


Möt en kodare

Vad gör egentligen en programmerare? Vad i vårt samhälle är uppbyggt av kod? Kan man bidra till ett bättre samhälle genom programmering?

Många av Kodcentrums volontärer jobbar som programmerare eller med andra yrken inom IT och teknik. Nu erbjuder vi er skolklasser att få en av våra volontärer på ett digitalt besök i klassrummet. Läs mer här!


Lärarworkshops och seminarier

Kodcentrum arrangerar regelbundet lärarhack, workshops och lärarkodstugor samt medverkar även i konferenser för lärare.

 

Lärarhack i Gyllene salen i Stockholms stadshus.


Håll dig uppdaterad

Vill du ha tips och inspiration? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Koda med barn, följ oss på Facebook, TwitterInstagram och LinkedIn eller gå med i gruppen "Koda i skolan" på Facebook.