Meny

Meny

Digital kodstuga

Kodstugan blir digital

Under hösten lanserar Kodcentrum en digital kodstuga. Den digitala kodstugan är platsoberoende och barn från hela Sverige kommer att kunna delta.

Den digitala kodstugan kommer att fungera precis som den fysiska — vi lär oss att koda spel, berättelser, musik och program i programmeringsspråket Scratch. Alla kan koda!

Den digitala kodstugan leds av volontärer som är bra på teknik och programmering. Deras jobb är att stötta och uppmuntra deltagarna att skapa roliga och kreativa saker med kod. 

Den digitala kodstugan är helt gratis och till för barn och unga som inte har programmerat tidigare. Här lär vi oss att programmera i Scratch.

Varför programmering?

 

Delta

Nu är anmälan till den digitala kodstugan öppen. För dig som vill delta på plats hos en av våra kodstugevärdar är anmälan öppen redan nu. Klicka här för att se en karta över de orter där våra kodstugevärdar finns. 

Fick du en plats till kodstuga under VT 20 har du förtur och en garanterad plats i den digitala kodstugan. Du har då fått ett mail från oss och för att behålla din plats behöver du svara på erbjudandet.

 

När

Start tisdagen den 22 september kl. 17:30 – 19:00 och kommer därefter att hållas på tisdagar samma tid.

Utrustning

För att delta behöver du ett Scratch-konto, internetuppkoppling och en dator eller Ipad med tangentbord. Vi arbetar på att kunna erbjuda möjligheten att delta fysiskt för de som behöver hos lokala kodstugevärdar. Så snart vi har samarbeten på plats kommer orterna att listas här. 

Det här är Scratch

 

Kodstugevärdar

Samhällsutmaningarna vi har ställts inför under 2020 har krävt nya lösningar och gett oss på Kodcentrum möjligheten att pröva nya metoder för att möta fler barn.

Kodcentrums mission är att ge alla barn möjlighet att prova på programmering, oavsett förutsättningar, därför arbetar vi för att engagera lokala partners som kan agera kodstugevärdar. Dessa kommer att bidra med lokal, datorer, internetuppkoppling samt en vuxen på plats - för de deltagare som inte har möjlighet att delta hemifrån.

Vill du eller vet du någon som skulle kunna agera kodstugevärd på din lokala ort?