Meny

Meny

Digital kodstuga

Kodstugan blir digital

Under hösten 2020 lanserade Kodcentrum en digital kodstuga. Den digitala kodstugan är platsoberoende och barn från hela Sverige kan delta.

Den digitala kodstugan fungerar precis som den fysiska — vi lär oss att koda spel, berättelser, musik och program i programmeringsspråket Scratch. Alla kan koda!

Den digitala kodstugan leds av volontärer som är bra på teknik och programmering. Deras jobb är att stötta och uppmuntra deltagarna att skapa roliga och kreativa saker med kod. 

Den digitala kodstugan är helt gratis och till för barn och unga som inte har programmerat tidigare. Här lär vi oss att programmera i Scratch.

Varför programmering?

 

Utrustning

För att delta behöver du ett Scratch-konto, internetuppkoppling och en dator eller Ipad med tangentbord. Vi arbetar på att kunna erbjuda möjligheten att delta fysiskt för de som behöver hos lokala kodstugevärdar. Så snart vi har samarbeten på plats kommer orterna att listas här. 

Det här är Scratch

 

Kodstugevärdar

Kodcentrums mission är att ge alla barn möjlighet att prova på programmering, oavsett förutsättningar, därför arbetar vi för att engagera lokala partners som kan agera kodstugevärdar. Dessa kommer att bidra med lokal, datorer, internetuppkoppling samt en vuxen på plats - för de deltagare som inte har möjlighet att delta hemifrån.

Vill du eller vet du någon som skulle kunna agera kodstugevärd på din lokala ort?