Meny

Meny

Lärarkodstugor

Söker du tips och inspiration till hur du kommer igång med programmering i skolan anmäl dig till en lärarkodstuga.

Alla våra lärarkodstugor är för närvarande pausade på grund av rådande situation med Covid-19.  Under tiden kör vi digitala aktiviteter som lärarwebbinarium och livesända barnhack. 

Lärarkodstugan ger dig grundläggande kunskaper i hur du kan använda programmering i klassrummet tillsammans med dina elever.

Vad är en lärarkodstuga?

Här får du utforska hur programmering kan användas i undervisningen tillsammans med lärarkollegor och volontärer med lång erfarenhet av att lära ut programmering till barn. Materialet som vi använder är anpassat till läroplanen för årskurs 4-6.

I lärarkodstugan får du prova på praktiska uppgifter i programmering som kan användas i matematik och teknik så väl som ämnesintegrerat med ämnen som svenska, samhällskunskap och NO. Vi använder främst kodarverktyget Scratch men testar även andra programmeringsmiljöer samt datorfria lekar och övningar.

Har du inte möjlighet att vara med i en lärarkodstuga? 

Kolla in vårt material Koda i skolan som är speciellt utvecklat för att användas i klassrummet. Följ @kodcentrum i sociala medier så får du tips om lärarhack och kul material från kodboken.se

 

Filmen är producerad av Myrén Film