Meny

Meny

Lärarkodstugor

Söker du tips och inspiration till hur du kommer igång med programmering i skolan anmäl dig till en lärarkodstuga.

Lärarkodstugan ger dig grundläggande kunskaper i hur du kan använda programmering i klassrummet tillsammans med dina elever.

Här får du utforska hur programmering kan användas i undervisningen tillsammans med lärarkollegor och volontärer med lång erfarenhet av att lära ut programmering till barn. Materialet som vi använder är anpassat till läroplanen för årskurs 4-6.

 

Filmen är producerad av Myrén Film

I lärarkodstugan får du prova på praktiska uppgifter i programmering som kan användas i matematik och teknik så väl som ämnesintegrerat med ämnen som svenska, samhällskunskap och NO. Vi använder främst kodarverktyget Scratch men testar även andra programmeringsmiljöer samt datorfria lekar och övningar.

Under hösten 2019 har vi driftat lärarkodstugor i Lund, Göteborg, Stockholm och Uppsala med stöd från Jacob Wallenbergs stiftelse och Stockholms stad.

Vi samarbetar med Uppsala kommun, Lunds kommun, Center för Skolutveckling i Göteborg samt Coder Dojo Lund och Ideon Science Park i Lund.

Har du inte möjlighet att vara med i en lärarkodstuga? 

Kolla in vårt material Koda i skolan som är speciellt utvecklat för att användas i klassrummet. Följ @kodcentrum i sociala medier så får du tips om lärarhack och kul material från kodboken.se