Almedalen

Kodcentrum är tillbaka efter händelserika dagar i Almedalen. Stort tack till alla er som kom på det seminarium vi anordnade tillsammans med Mattecentrum i Westanders trädgård.

Över 200 personer kom och lyssnade på panelsamtal med Aida Hadzialic, gymnasie- och kunskapsminister, Katarina Berg, Global VP HR Spotify, Åsa Jacksson, personalschef ABB samt Kodcentrum och Mattecentrums grundare Johan Wendt om hur sektorssamverkan kan främja programmerings- och matematikkunskaper bland barn och unga. Panelsamtalet modererades av Charlotta Signahl och inleddes med underhållning av stand-upartisten SaraClaes.

Under veckan deltog Kodcentrums generalsekreterare i ett panelsamtal anordnat av Microsoft om barn, spel och programmering, tillsammans med Joke Palmkvist, Microsoft, Stina Carlsson Reich, Doberman samt Lisa Lindström, Doberman och UR.

På Women in tech @Almedalen fick vi möjlighet att träffa och presentera Kodcentrum för massa inspirerande människor. Vi berättade bland annat att vi söker volontärer runt om i landet inför höstterminen, särskilt i Linköping och Uppsala.

Almedalen 2015
Föregående
Föregående

Skaparglädje på barnhack hos Informator

Nästa
Nästa

Kodcentrum i svt Tvärsnytt