Meny

Meny

Kontakt

Disa Jernudd

Disa Jernudd

Generalsekreterare
disa@kodcentrum.se
076-305 65 01

 
 

Disa har en bred erfarenhet från teknik-, reklam och säkerhetsbranschen. Hon har arbetat på ledande positioner i både USA och Sverige. Disa brinner för ideella krafter och har bland annat spenderat tre månader i Indien som volontär och engelsklärare i en liten indisk by. Hon vill driva debatten kring digitalt skapande och förändra sättet vi ser på skärmtid. Disa tvekar inte en sekund på att ställa upp för att sprida kunskapen om Kodcentrum, om det så gäller en föreläsning, en video där hon ska prata med robotar eller att dela ut flyers under isande kalla idrottsdagar. 

 

 
Jessica Berglund

Jessica Berglund

Pedagog

jessica@kodcentrum.se
070-263 04 89

 
 

Jessica är en av Kodcentrums tidigaste hjältar. Hon är hjärnan och konstruktören av många av de uppgifter och material som finns på Kodboken. Hon beskrivs som en sprudlande kraft och en aldrig sinande källa till energi när hon leder barn genom koduppgifter. Innan hon började på Kodcentrum har hon varit producent inom dokumentärfilm och mediepedagog och projektledare på Tekniska Museet, bland annat var hon delaktig i att ta framkoncept och innehåll till det populära science centret MegaMind.

 

 

Emma Nääs

Pedagog

emma@kodcentrum.se
070-307 54 89

 
 

Emma är utbildad och prisbelönt lärare som jobbat i den lilla skolan i Jonslund. Hon har tack vare tekniken tagit sin klass ut i världen, de har bland annat agerat nyhetsredaktion och kopplat upp sig till Nya Zeeland, de har gjort utgrävningar i Minecraft och pratat med forskare och arkeologer i Skottland samt byggt en jämställdhetsmaskin som gjorde att de fick vara med i Lilla Aktuellt och prata med jämställdhetsministern. Emma vill uppmuntra fler till att våga ge sig in i den digitala världen och se möjligheterna som finns, för ett roligare och modernare lärande.

 

 

Angelica Lewenhagen

Pedagog
angelica@kodcentrum.se
072-444 27 37

 
 

Angelica är utbildad bild- och medielärare, har studerat på konstfack och på Tokyo Zokei University i Japan. Med ett års erfarenhet av heltidsgaming på Twitch är hon Kodcentrums absolut mest kunniga inom spelvärlden. Hon har även arbetat som bild-, medie- och animationslärare i skolan, ansvarat för programmeringskurser på Tekniska Museet och varit produktionsledare på Tidaholmsanstalten.

 

 


Moa Johansson

Pedagog
moa@kodcentrum.se
076-35 75 779

 
 

Moa är utbildad hemslöjdskonsulent med stort fokus på projektledning och entreprenörskap, vilket har lett henne till flera år som ansvarig för digitalt skapande på biblioteket i Karlstad. Moa brinner för att fler ska våga visa att de inte är experter på allt och lära tillsammans med barnen. Hon ser en stark koppling mellan hemslöjd och programmering, både i hur vi skapar utifrån en instruktion och olika steg, men också kring felsökning. Moa vill få fler i biblioteksvärlden att våga kasta sig in i det digitala skapandet. 

 

 

Inger Tegelström

Inger Tegelström

Aktivitetssamordnare
inger@kodcentrum.se
070-331 34 44 

 
 

Inger har alltid varit intresserad av digitalisering och implementering av media i skolan. Hon var för ett antal år sedan med och drev på i debatten när programmering lyftes som en viktig fråga för skolan. Inger var redan då rektor och övertygad om att programmering skulle integreras i övriga ämnen. Hon ställde då frågan om kodning är framtidens språk, men idag är programmering nutidens språk.

 

 

Alice Dryden

Projektledare

alice@kodcentrum.se
073-064 06 87

 
 

Alice är utbildad kulturprojektledare och tror mycket på ideella krafter, vilket bland annat yttrar sig i ett engagemang i styrelsen för Studentradion i Sverige. Hon drivs av att få förändra, vara länken mellan människor och att koppla ihop människor med vad de är bra på. Hon har arbetat som förskolepedagog och gillar att kombinera kultur, barn och unga. I Kodcentrum får hon chansen att använda sig av sina tidigare erfarenheter och att arbeta med allt hon tycker om.

 

 

 

Eva Stenback

Projektledare

eva@kodcentrum.se
072-443 62 20

 

 

 

Eva började studera datasystemvetenskap som ledde henne till roller som systemutvecklare på bland annat Dagens Industri och H&M. Deltagande i agila projekt gjorde henne nyfiken på människor. Nu har hon en master i psykologi och en magister i kvalitets- och ledarskapsutveckling. Evas styrka är problemlösning och hon vet idag att det är viktig del i att vara en bra utvecklare, vilket hon vill förmedla till barn och unga som hon möter med Kodcentrum. Speciellt de som tror att de måste vara jätteduktiga på matte för att ha en chans inom tech och IT, för att motverka det digitala utanförskapet som hon många gånger sett.

 

 

Besök kansliet

Sibyllegatan 46, 114 43 Stockholm

Har du en fråga? Mejla oss på:

info@kodcentrum.se

Följ oss i sociala medier

@kodcentrum på Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter.

Trygghetsombud:

Daniel Eidhagen, vice-ordförande: Trygghetsombud Förening
Andreas Agerblad, styrelse: trygghetsombud.styrelse@kodcentrum.se
Disa Jernudd, generalsekreterare: disa@kodcentrum.se

Personuppgiftsombud:

personuppgiftsombud@kodcentrum.se