Kodaktiviteter, kodkurser och barnhack

Vi, våra volontärer och våra partners håller flera gånger per år i kodaktiviteter, ofta i form av barnhack, som är öppna att anmäla sig till. Tillsammans med oss och våra volontärer får ni då en introduktion till programmering och hur ni kan koda i verktyget Scratch.

Verktyget vi använder är Scratch och våra aktiviteter är alltid gratis!

Fysiska aktiviteter

Våra kodaktiviteter kan ske hos någon av våra partners och då finns det ett antal platser tillgängliga. Vid sådana tillfällen finns det volontärer på plats för att stötta och svara på frågor.

Kommande fysiska aktiviteter

Digitala aktiviteter

Den stora fördelen med digitala aktiviteter är att det inte finns någon begränsning på hur många som kan delta. Vanligtvis inleder vi då med en livesändning där vi introducerar programmering och övningen vi ska göra. Under tiden som ni sedan ska koda på egen hand har vi en chatt öppen där ni kan ställa frågor och få hjälp av våra volontärer om ni fastnar.

Kommande digitala aktiviteter

Kodaktiviteter och kodkurser

För att vara med under en kodaktivitet behöver du en dator eller surfplatta (med externt tangentbord) och uppkoppling. Det är inget krav att ha ett konto i Scratch, det går att koda utan det, men då kan du inte spara eller dela ditt projekt. Skapa ett konto i Scratch.

Kodaktiviteter/barnhack

Vi har enskilda kodaktiviteter där barn får koda tillsammans med oss och våra volontärer. Det kan vara en som hålls på en fysisk plats som ett bibliotek eller digitalt via Kodboken.se. Ibland krävs en anmälan och ibland är det drop-in.

Kodkurser

Kodkurser är ofta flera tillfällen som du anmäler dig till då det innebär någon slags utveckling av kunskaper och du förväntas vara med på alla tillfällen. Kurser kan vara på en fysisk plats eller digital, precis som de enskilda kodaktiviteterna.

Arrangera aktivitet eller kurs

Vill ni hålla i en kodkurs har vi satt ihop paket för att göra det så enkelt som möjligt att arrangera en aktivitet eller kurs.

Föregående
Föregående

Koda som pedagog