Att möta effekterna av sina sponsorssatsningar

En glad grupp samlades för Kodcentrums årliga sponsorslunch. Träffen är inte bara en möjlighet för våra sponsorer och stödpartners att få se vad deras satsningar ger för effekt och få en uppdatering kring vad som är på gång hos Kodcentrum. Det är även en chans att träffa varandra och diskutera hur vi alla tillsammans kan skapa positiv förändring inom såväl bransch som samhälle.  

Bland deltagarna fanns, förutom delar av Kodcentrums kansli och styrelse, representanter från företag som Ericsson, Embracer, Klarna, Spark & Grow, Sylog, Microsoft samt specialgäster från Silverdalsskolan i Sollentuna.  

Så fångade skolan upp intresset 

En solklar höjdpunkt från lunchen var eleverna Melina, Mohammed Mehedi och Matilda som tillsammans med sin lärare Eva Pethrus berättade om sina erfarenheter på Kodkalaset. Barnen berättade om hur roligt det var att få prova på något som de aldrig gjort förut och att de sen hade fortsatt och skapat en Kodklubb på rasterna.  

Vi har programmerat på Ipad. Vi kopplade till Microbit och gjorde dem till stegräknare och temperaturmätare.
— Matilda, årskurs 4, Silverdalsskolan

Evenemang som Kodkalaset är inte bara roliga och lärorika, utan de skapar också effekter på barnens intressen och framtida ambitioner. Eva såg tydligt ett ökat intresse och agerade för att ge eleverna en chans att fortsätta även på fritiden.  

Engagemang som ger ringar på vattnet

Genom våra sponsorer och stödpartners kan vi på Kodcentrum se till att fler barn och unga får prova på programmering.  

Barn som lär sig hur kod påverkar samhället känner sig mer delaktiga i sin omvärld och stärkta i hur de kan påverka den. Det riktar även strålkastaren mot yrken och utbildningsmöjligheter som tidigare kanske varit dolda.  

Genom att medarbetare på stödföretagen agerar förebilder som vuxna och i sina yrkesroll kan barnen inspireras till en framtid inom Tech och IT. Representanter från våra stödföretag vittnade om hur givande det varit att bjuda in barn till sina lokaler och att medarbetarna har fått agera förebilder för barnen. Sådana möten är givande för alla.

Vill du och ditt företag samarbeta med Kodcentrum för att inspirera morgondagens kompetens till Tech och It? Kontakta eva@kodcentrum.se

Föregående
Föregående

WirelessCar - ny stödpartner hos Kodcentrum 

Nästa
Nästa

Nyfiken på Kodcentrums aktiviteter? Här kan du kika in på en av dem!