Meny

Meny

Skaparglädje på barnhack hos Informator

Nyhet

 

Barnhack på Informator i Göteborg

 

Vilken start på Europe Code Week! Vi har haft en helt otrolig lördag med Kodcentrum barnhack i Göteborg, där ett 40-tal barn och medföljande vuxna samlades för att prova på att programmera i Scratch.

Inbjudna var de barn som står på kö till vår kodstuga i Göteborg och genom att arrangera barnhack vill vi erbjuda en första möjlighet att komma igång med kod och digitalt skapande. Vi tycker också att det är extra roligt att kunna bjuda in hela familjer som får testa tillsammans.

Alla familjer välkomnades av Emelie Dahlström från Kodcentrum, Informators VD Emil Robertsson, och Jacob Waller från Spotify, som också är engagerad som volontär hos Kodcentrum.

Clara Tunney visar Scratch på barnhack

Vi fick en inblick i vad som är möjligt att skapa i Scratch av den inspirerande Clara Tunney, som har gått en termin i kodstuga och som sedan fortsatt göra egna program på egen hand. Hon visade bland annat ett ritprogram, inte helt olikt tidiga versioner av Paint.  

Därefter var det dags att börja koda. Ett ivrigt sorl fyllde lokalen och snart var det fullt fokus och en sprudlande kreativitet vid alla bord. Olika varianter av spel skapades med husdjur som jagade insekter, fladdermöss som flaxade genom en grotta, robotar och rymdraketer och mycket annat. Vi höll igång i hela fyra timmar, men hade nog kunnat fortsätta flera timmar till!  

Informator stod som värd för barnhack

Stort tack till Informator som öppnade upp sina lokaler och stod som värd för eventet (på bild Informators VD Emil Robertsson som roddar inför barnhacket), till Spotify som medarrangör, till Pond som bjöd på energi i form av mackor och smoothies, och till alla våra fantastiska volontärer på plats!

Det är ni som gör det möjligt för oss att kunna erbjuda barnhack helt gratis till nyfikna barn och unga, och även till de föräldrar, far- eller morföräldrar som med lika stor entuiasm tog sig an skapandet i Scratch.

Tack även till alla deltagare! Idag visade Göteborg med besked att alla kan – och vill – koda.

 

Mer bilder finns på Instagram: #KodcentrumBarnhack.

Var du med på barnhacket? Lägg gärna upp ditt projekt i vår Scratch-studio.